5018 sayılı kanuna göre geçici bütçe uygulaması

Merkezî yönetim bütçe kanununun süresinde yürürlüğe konulamaması halinde, geçici bütçe kanunu çıkarılır, Geçici bütçe ödenekleri belirlenirken  bir

5018 sayılı kanuna göre geçici bütçe uygulaması

Merkezî yönetim bütçe kanununun süresinde yürürlüğe konulamaması halinde, geçici bütçe kanunu çıkarılır, Geçici bütçe ödenekleri belirlenirken  bir önceki yıl bütçe başlangıç ödeneklerinin belirli bir oranı esas alınarak belirlenir.

5018 sayılı kanuna göre geçici bütçe uygulaması

5018 sayılı kanuna göre geçici bütçe uygulaması 

5018 sayılı kanuna göre yapılacak olan bütçenin herhangi bir sebeple yapılamaması ve yürürlüğe girememesi durumunda geçici bütçe uygulaması yapılmaktadır.

Merkezî yönetim bütçe kanununun çeşitli nedenlerle  süresinde yürürlüğe konulamaması halinde, geçici bütçe kanunu çıkarılır. Geçici bütçe ödenekleri belirlenirken  bir önceki yıl bütçe başlangıç ödeneklerinin belirli bir oranı esas alınarak belirlenir.

Geçici bütçe kanununun da çıkarılamaması durumunda, yeni bütçe kanunu kabul edilinceye kadar bir önceki yılın bütçesi yeniden değerleme oranına göre artırılarak uygulanır. Cari yıl bütçesinin yürürlüğe girmesiyle geçici bütçe veya yeniden değerleme oranına göre artırılarak belirlenen bütçe uygulaması sona erer ve o tarihe kadar yapılan harcamalar ve girişilen yüklenmeler ile tahsil olunan gelirler cari yıl bütçesine dahil edilir.

Merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerindeki ödeneklerin yetersiz kalması halinde veya öngörülmeyen hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla, karşılığı gelir gösterilmek kaydıyla, kanunla ek bütçe yapılabilir.

YORUM EKLE