KPSS DERS NOT VE SORULARI

Yönetişimin temel ilkeleri
Yönetişimin temel ilkeleri, tutarlılık (öngörülebilirlik), sorumluluk, hesap verebilirlik, adillik, saydamlık, katılımcılık, etkinlik, hukuka bağlılık, yerindenlik ve ölçülülük olarak sıralanabilir:

Kamu Tercihi Teorisi
Kamu Tercihi Teorisi Kamu tercihi teorisi, kısaca politika biliminin ekonomik analizi olarak tanımlanabilir. Kamu tercihi teorisi Neo-klasik iktisatçıların geliştirdikleri “piyasanın başarısızlığı” görüşüne karşı, “devletin başarısızlığı” tezi ile ortaya çıkmıştır.

Borçlar hukuku korkutma ile imzalanan sözleşme
Borçlar hukuku korkutma ile imzalanan sözleşme , borçlar hukuku ikrah ile imzalanan sözleşmenin hükmü Taraflardan biri, diğerinin veya üçüncü bir kişinin korkutması sonucu bir sözleşme yapmışsa, sözleşmeyle bağlı değildir.

Ceza hukukunda fikri içtima
Ceza hukukunda fikri içtima ders notları , fikri içtima örnek olaylar

Ceza hukukunda zincirleme suç müteselsil suç
Ceza hukukunda zincirleme suç müteselsil suç

Ceza hukukunda kesintisiz suç mütemadi suç
Ceza hukukunda kesintisiz suç mütemadi suç Neticenin belirli bir süre devam ettiği suça KESİNTİSİZ SUÇ adı verilir. Bu suçtipinde hukuksal ihlal hemen sona ermeyip belirli bir süre devam etmektedir.Kesintisiz suçta, SUÇUN DEVAM ETMESİ söz konusudur.

1924,1960 ve 1980 anayasa karşılaştırma
Türkiye anayasa hareketleri ders notu, 1924 ,1961 ve 1982 anayasalarının karşılaştırılması , türk anayasalarında yer alan hükümler

Borçlar hukuku sebepsiz zenginleşme ders notu
Borçlar hukuku sebepsiz zenginleşme ders notu , sebepsiz zenginleşme kpss not,

Borçlar hukukuna göre borcun kaynakları
borçlar hukukunda borcun kaynakları nelerdir ? borçlar sözleşmeden kaynaklanabilir, sözleşmeden kaynaklanabilir, sebepsiz senginleşmeden kaynaklanabilir veya kanununun kendisinden doğabilir.

Borçlar hukukuna göre eksik borçlar hangileridir?
Borçlar hukukuna göre eksik borçlar hangileridir? Borçlar Hukukuna göre eksik borç nedir? Borçlar Hukukuna göre eksik borç türleri nelerdir?