İstinabe Tutanak Yazı İstinabe Talep Yazısı

Sayı : (Yazılan yer

İstinabe Tutanak Yazı İstinabe Talep Yazısı

Sayı : (Yazılan yer

İstinabe Tutanak Yazı İstinabe Talep Yazısı

Sayı : (Yazılan yer)


Konu : İstinabe Tarih





Sayın:..............................


(İstinabe C.Savcılığından talep edilebileceği gibi, soruşturmaya uygun bir görevliden de istenebilir)





4483 Sayılı Kanun hükümlerine göre tarafımdan yapılmakta olan ön incelemede, tanık olarak beyanına başvurulması gereken aşağıda kimliği yazılı kişinin CMK’nın 180 sayılı maddesi gereğince, ilişikte gönderilen örnekte belirtilen konularda (tanık ise yemin yaptırılarak) yeminli katip kullanılarak (isteğe bağlı) istinabe yoluyla alınacak beyanının, 3 nüsha olarak aşağıdaki adresime gönderilmesini rica ederim.


İmza


Adı Soyadı


ÖN İNCELEMECİ








Beyanına başvurulacak kişinin


Kimliği ve açık adresi:





İstinabe Soru Belgesi Örneği





............oğlu,............yılı..............doğumlu ve ............nüfusuna kayıtlı, halen...............görevli,.....................nin tanık sıfatıyla ve istinabe yoluyla alınan yeminli tanık ifadesidir.


Tanığa sorulacak sorular;


1-..............................


2-..............................(Buraya tanığa sorulacak sorular net bir şekilde ve herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermeyecek şekilde yazılmalıdır.Örneğin; “...........tarihinde.........yi resmi araçta eşi ve çocuğu ile birlikte gördüğünüz iddia edilmektedir.........ve bu gibi)


Cevap:


1-.........................


2-........................ (Cevaplar bölümüne her sorunun cevabının soruya tekabül edecek şekilde yazılması gerekmektedir)


........dedi ve ekleyeceği başkaca bir husus bulunmadığını belirterek okuduğu ifadesinin doğruluğunu imzası ile tasdik etti.(Tarih ve yer)


NAİB YEMİNLİ KATİP TANIK


(İfadeyi alan)

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 16:17
YORUM EKLE