Ön İnceleme Disiplin Soruşturması İfadeye Davet Yazısı

Sayı : (Yazılan yer

Ön İnceleme Disiplin Soruşturması İfadeye Davet Yazısı

Sayı : (Yazılan yer

Ön İnceleme Disiplin Soruşturması İfadeye Davet Yazısı

Sayı : (Yazılan yer)


Konu : Yazılı ifade/Savunma Tarih


Sayın:...........................(hakkında ön inceleme/disiplin soruşturması yapılanın ad ve soyadı, görevi)


.............


Tarafımdan yapılmakta olan ön inceleme/soruşturma nedeniyle, aşağıda belirtilen konularda 4483 sayılı yasa hükümlerine göre yazılı ifadenizin alınmasına, (ya da 657 sayılı kanunun 130. maddesine göre yazılı savunmanızın alınmasına) ihtiyaç duyulmuştur.;


.....................................................


...................................................... (Buraya iddia konuları teker teker ve ayrıntılı bir şekilde ve birden fazla dilekçedeki sıraya riayet edilerek yer, zaman ve müşahhas olay belirtilerek yazılır.)


Hususlarındaki iddialarla ilgili yazılı ifadenizi/savunmanızı, işbu yazının tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren en geç (657 sayılı yasanın 130.maddesinden hareketle 7 günden az olmamak üzere).......içinde, aşağıda belirtilen adresime 3 eş örnek halinde ve şahsınıza ait nüfus cüzdanının onaylı bir örneğinin eklenmesi suretiyle göndermenizi, aksi takdirde ifade vermekten çekinmiş sayılacağınızın bilinmesini önemle rica ederim.


İmza


Adı Soyadı


(ÖN İNCELEMECİ)


AÇIKLAMA: Anılan yazı ya PTT vasıtasıyla iadeli taahhütlü olarak-ilgilinin adresine gönderilir(Bu takdirde PTT makbuzları muhafaza edilmelidir) veya acil durumlarda bu tebligatın sanığın bağlı bulunduğu birim amirine yazı yazılarak tebliği istenebilir.Tebliğ yazısına bu takdirde savunma yazısı kapalı zarf içinde eklenir ve kapalı zarf içindeki savunmanın açılmadan ve aynen sanığa tebliği istenerek tebellüğ belgesinin gönderilmesi talep edilmelidir.


………………………………………………………………………………


Adres:


Diğer taraftan; 4483 sayılı Yasa hükümlerine göre hakkında ön inceleme yapılanlardan alınacak ifadelerde, CMK hükümlerinin uygulamasının ihtiyari olması nedeniyle daha kısa süre tanınabilir. Ancak 657 sayılı yasanın 130.maddesine göre alınacak yazılı savunmalarda 7 günden az süre tanınamaz.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 16:22
YORUM EKLE