Memurun Doğum Nedeniyle Aylıksız İzin Kullanma Hakkı

Memur Doğum Nedeniyle Aylıksız İzin  , doğum yapan memur ve eşi doğum yapan memur aylıksız ücretsiz izin hakkı, doğum nedeniyle aylıksız izin hakkı

Memurun Doğum Nedeniyle Aylıksız İzin Kullanma Hakkı

Memur Doğum Nedeniyle Aylıksız İzin  , doğum yapan memur ve eşi doğum yapan memur aylıksız ücretsiz izin hakkı, doğum nedeniyle aylıksız izin hakkı kaç gün kaç ay

Memurun Doğum Nedeniyle Aylıksız İzin Kullanma Hakkı

Memurun Doğum Nedeniyle Aylıksız İzin 

657 sayılı Kanununun 108. maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda istekleri doğrultusunda doğum yapan memura ve doğum yapan memurun memur olan eşine aylıksız olarak izin verilebilir. Doğum sebebiyle verilebilecek aylıksız izne ilişkin en çok merak edilen hususları aşağıda başlıklar halinde açıklamaya çalıştık.

Memurun Doğum Sebebiyle Alınacak  Aylıksız İzin  Süresi

Memurun doğum yapması halinde kendisine ve memur olan eşine istemeleri halinde 24 aya kadar aylıksız izin verilecektir.

 Doğum Nedeniyle Alınacak Aylıksız İznin Kullanımı

-Memurun doğum yapması halinde aylıksız izin kullanmak isterse bu izni analık izninin bitim tarihinden itibaren kullanabilir.Eğer memur eşinin doğum yapması nedeniyle aylıksız izin kullanmak istiyorsa eşinin doğum yaptığı tarihten itibaren aylıksız izin kullanabilir.

-Memurun eşinin doğum yapmasından dolayı kullanabileceği aylıksız izinde doğum yapan eşin memur olup olmamasının bir önemi yoktur.Memur eşinin doğum yapması nedeniyle 24 aylık aylıksız izin kullanma hakkına sahiptir.

-Her ikisi de memur olan eşler aynı dönemde aylıksız izin kullanabilirler.

-Aylıksız izin kullanmak isteyen memur bu iznini parça parça kullanması da mümkündür. 

-Aylıksız izindeyken tekrardan doğum yapan veya doğum yapacak olan  memur ilgili durumu kurumuna  bildirmesi kaydıyla aylıksız iznini sonlandırarak  yeni doğuma ilişkin izin haklarından faydalanabilir.

-Eşi doğum yaptığı için aylıksız izin alan memurun eşi yeniden doğum yaparsa aylıksız izinde olan memur göreve başlamadan yeniden 24 aya kadar aylıksız izin alabilir.

-Memurun ölü doğum yapması halinde kendisi ve eşi aylıksız izin hakkından yararlanamazlar.

Memurluğa Atanmadan Önce  Doğum Yapanların Aylıksız İzin Hakkı

Memurluğa atanmadan önce doğum yapanların memurluğa atanması halinde ilgili memurun göreve başlaması şartı ile istemeleri halinde 24 aylık ücretsiz izin kullanma hakları vardır.Devlet memurluğuna atanmadan önce eşi doğum yapan ve daha sonra memurluğa atanan kişide memurluğa başladıktan sonra eşinin doğum yaptığı tarihten itibaren hesaplanmak üzere 24 aya kadar aylıksız izin alabilir.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 09:53
YORUM EKLE