5018 Sayılı Kanuna Göre Ertesi Yıla Geçen Yüklenme

5018 Sayılı Kanuna Göre Ertesi Yıla Geçen Yüklenme Yüklenme, idarenin ileriye yönelik olarak belli bir taahhüt altına girmesidir.  İdarelerin mal alımı,

5018 Sayılı Kanuna Göre Ertesi Yıla Geçen Yüklenme

5018 Sayılı Kanuna Göre Ertesi Yıla Geçen Yüklenme Yüklenme, idarenin ileriye yönelik olarak belli bir taahhüt altına girmesidir.  İdarelerin mal alımı, hizmet alımı ya

5018 Sayılı Kanuna Göre Ertesi Yıla Geçen Yüklenme

5018 Sayılı Kanuna Göre Ertesi Yıla Geçen Yüklenme

Yüklenme, idarenin ileriye yönelik olarak belli bir taahhüt altına girmesidir.  İdarelerin mal alımı, hizmet alımı ya da iş yaptırılması sebebiyle ileriye dönük taahhüt altına girmesi için bir dayanağının bulunması gerekir. Yüklenmenin dayanağı usulüne uygun olarak tanzim edilmiş bir sözleşme olabileceği gibi kanun hükmü gereğince de olabilir.

Yüklenmelerin cari yılla sınırlı tutulması gerekir. Ana kural bu olmakla birlikte niteliği gereği mali yılla sınırlı tutulamayıp ertesi yıla geçen işler bulunabilir. Mevzuatta izin verilen durumlarda idareler ertesi yıla geçen yüklenmelere girişebilirler.  Ertesi yıla geçen yüklenmeler 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 27 inci maddesi ile düzenlenmiştir. Ertesi yıla geçen yüklenme yapılabilmesi için öncelikle işin niteliğinden dolayı mali yılla sınırlı tutulamaması ve sürekliliği bulunması gerekir. Ertesi yıla geçen yüklenmeler için onay verme yetkisi üst yöneticilere aittir. Ertesi yıla geçen yüklenmeler için süre sınırı da bulunmaktadır. Ertesi yıla geçen yüklenmelerin toplam süresi 12 ayı geçemez. Ayrıca izleyen yılın haziran ayını da geçmemesi gerekir. Yapılacak işin ödeneğinin yüzde ellisini geçmemesi gerekir. Ancak ödeneğin yüzde ellisini geçemeyeceği kuralı,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5018 sayılı yasanın  27/d maddesi kapsamında yapacağı işlerde aranmaz. Ertesi yıla geçen yüklenme kapsamında yapılabilecek işler aşağıda yer almaktadır.

-Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapım, onarım, etüt ve proje işleri, araştırma-geliştirme projeleri, giyecek ve yiyecek alımları, makine-teçhizat, silah-mühimmat-teçhizat alımlarıyla bunların bakım, onarım ve imalat işleri.

- Yiyecek, yakacak, akaryakıt ve madeni yağ ihtiyaçları.

- Temini ve korunması güç olan ilaç, aşı, serum ve tıbbi sarf malzemeleri.

-Süreli yayın alımı, taşıma, koruma ve güvenlik, temizlik ve yemek hizmetleri

696 sayılı KHK ile kamuda görev yapan taşeron firma çalışanlarının kadroya alınması için çalışma başlatılmış olup bu bend kapsamında yapılacak alımlara  ilişkin yeni bir düzenleme yapılması uygun olacaktır.

-Taşıtların malî sorumluluk sigortası ile yurt dışından tedariki yapılan silah, silah-teçhizat ve mühimmat sevkinin her türlü riske karşı sigortalanması amacıyla yaptırılan nakliyat sigortası.

-Makine-teçhizat, yol ve otoyol, bilgisayar ve haberleşme sistemlerinin bakım işleri; her türlü onarım işleri ile elektronik bilgi erişim hizmetleri.

-Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının yapım, onarım, etüt ve proje işleri, araştırma-geliştirme projeleri, yiyecek ve giyecek alımları makine-teçhizat ile silah, mühimmat ve teçhizat alımlarıyla bunların bakım, onarım ve imalat işleri.

-Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığının etüt ve proje işleri, araştırma-geliştirme projeleri, makine, silah-mühimmat, teçhizat ve sistem alımlarıyla bunların bakım, onarım ve imalat işleri.

-Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen aktif işgücü hizmetleri kapsamında kurs ve programlar,

İdarelerin ertesi yıla geçen yüklenmelere girişebileceği işler yukarıda bendler halinde sayılanlarla sınırlı olup bunların dışındaki işler için ertesi yıla geçen yüklenmeye girmesi mümkün değildir.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 11:02
YORUM EKLE