Aynı Mühendis Birden Fazla İstekli Tarafından Anahtar Teknik Personel Olarak Gösterilmez

Aynı Kişi Birden Fazla Firmaca Teknik Personel Olarak Gösterilebilirmi ihalelerde aynı mühendisi birden fazla firma taknik personel olarak bildirebilir mi?

Aynı Mühendis Birden Fazla İstekli Tarafından Anahtar Teknik Personel Olarak Gösterilmez

Aynı Kişi Birden Fazla Firmaca Teknik Personel Olarak Gösterilebilirmi ihalelerde aynı mühendisi birden fazla firma taknik personel olarak bildirebilir mi?

Aynı Mühendis Birden Fazla İstekli Tarafından Anahtar Teknik Personel Olarak Gösterilmez

Aynı Kişi Birden Fazla Firmaca Teknik Personel Olarak Gösterilebilirmi

4734 sayılı kanuna göre yapılan ihalelerde işin niteliğine göre idareler firmalardan işte çalışacak teknik personel bildirilmesini talep edebilmektedirler.Aynı kişinin aynı ihalede farklı firmalarca teknik personel olarak bildirilmesi mümkün değildir. Yapılan bir ihalede ihaleye katılan iki şirketinde aynı personeli teknik personel olarak idareye bildirdiği ihalede, Danıştay Başkanlığının  yapılan işlemin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 5. maddesine aykırı olduğu yönündeki vermiş olduğu karar yazımız ekindedir.

T.C. D A N I Ş T A Y Onüçüncü Daire Esas No : 2009/7103 Karar No : 2013/3845

Anahtar Kelimeler : Anahtar Teknik Personel, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, Tam Gün Mesai Yapma Zorunluluğu

Özeti : Aynı mühendisin birden fazla istekli tarafından anahtar teknik personel olarak gösterilmesinin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 5. maddesinde yer alan ve ihalelerde gözetilmesi gereken temel ilkelere aykırılık oluşturduğu hakkında.

Temyiz İsteminde Bulunanlar : 1- (Davalı) Kamu İhale Kurumu Vekili : Av. … 2- (Davalı Yanında Müdahil) … Mühendislik Müşavirlik ve Ticaret Ltd. Şti. Vekili : Av. …

Karşı Taraf (Davacı) : … Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Vekili : Av. …

İstemin Özeti : Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin 21.10.2009 tarih ve E:2009/134, K:2009/1460 sayılı kararının; mühendis olan bir kişinin birden fazla firmada anahtar teknik personel olarak çalışmasında hukuka aykırılık bulunmadığı, anahtar teknik personelin birden fazla firmada mesai yapabileceği ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.

Savunmanın Özeti : Temyiz istemlerinin reddi ile usul ve yasaya uygun olan İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği savunulmaktadır.

Danıştay Tetkik Hâkimi Selim Öglü'nün Düşüncesi : Temyiz istemlerinin reddi ile Mahkeme kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

 TÜRK MİLLETİ ADINA

Karar veren Danıştay Onüçüncü Dairesi'nce, Tetkik Hâkiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü:

Dava; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan "İpsala Hudut Kapısı-Malkara Yolu km 0+000-51+300 Etüt ve Proje Mühendislik Hizmetleri İşi" ihalesine ilişkin olarak Kamu İhale Kurulu'nca verilen 27.10.2007 gün ve 2008/UH.1.4427 sayılı kararın iptali istemiyle açılmış; İdare Mahkemesi'nce; Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt ve Proje Daire Başkanlığı tarafından 15.07.2008 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “İpsala Hudut Kapısı-Malkara Yolu km 0+000-51+300 Etüt ve Proje Mühendislik Hizmetleri İşi” ihalesinde anahtar teknik personel olarak gösterilen Proje Mühendisi …’in ihaleye katılan … Ltd. Şti. ile … Ltd. Şti. tarafından anahtar teknik personel olarak gösterildiği, 5510 sayılı Kanun uyarınca işverenlerin, çalıştıracakları personeli işe başlatmadan önce sigorta yaptırmak zorunda olacakları, bir istekli tarafından anahtar teknik personel olarak gösterilen mühendisin isteklinin işleri ile ilgili olarak idari, mali, teknik konular ve bu kapsamda teklifin hazırlanması görevlerini ifa edebileceği ve aynı mühendisin birden fazla istekli tarafından anahtar teknik personel olarak gösterilmesinin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 5. maddesinde yer alan ve ihalelerde gözetilmesi gereken temel ilkelere aykırılık oluşturduğu, …’in birden fazla firma tarafından anahtar teknik personel olarak gösterilmesinin ihale mevzuatına aykırı olduğu sonucuna varılmakla, dava konusu Kamu İhale Kurulu kararında hukuka uygunluk görülmediği gerekçesiyle işlemin iptaline karar verilmiş, bu karar davalı idare ve davalı idare yanında müdahil tarafından temyiz edilmiştir.

Dava konusu işlemin yukarıda özetlenen gerekçeyle iptali yolundaki temyize konu Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin 21.10.2009 tarih ve E:2009/134, K:2009/1460 sayılı kararında, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 49. maddesinin 1. fıkrasında sayılan bozma nedenlerinden hiçbirisi bulunmadığından, temyiz istemi yerinde görülmeyerek anılan Mahkeme kararının onanmasına; dosyanın anılan Mahkeme'ye gönderilmesine, bu kararın tebliğ tarihini izleyen 15 (on beş) gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere, 19.12.2013 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.

İdari Dava Daireleri Kararları Onüçüncü Daire D a n ışt a y D e r g is i Y ı l : 2 0 1 4 S a y ı :1 3 5 sayfa  259

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020, 15:42
YORUM EKLE