25 Nisan 2026 tarihli atama kararları

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararları kapsamında, çeşitli bakanlıklar ile kamu kurumlarında üst düzey görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Strateji Geliştirme Başkanlığına Fatih Enes Bot, ÇASGEM Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan Yıldırım getirildi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ile Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alınırken, Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin atandı. Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında ise Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atanırken, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu getirildi. Ayrıca çeşitli genel müdürlük ve kurul üyeliklerinde de yeni görevlendirmeler yapıldı.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ile Ahmet Karabay görevden alınırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu üyeliklerine Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya atandı.

ATAMA KARARLARI

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2026/114

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince Tarık TANGUROGLU atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2026/115

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı;

- Strateji Geliştirme Başkanlığına Fatih Enes BOT,

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk ÖZTÜRK,

- Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan YILDIRIM,

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2026/116

233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 6 ve 8 inci maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü;

- Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan KALDIRIM,

- Genel Müdür Yardımcısı Deniz COŞKUN, görevden alınmış,

- Genel Müdür Yardımcılığına Serhat METİN,

- Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet ÖZKAYA,

- Yönetim Kurulu Üyeliğine Mustafa PUSTU,

- Yönetim Kurulu Üyeliğine Süleyman ÖNEL, atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2026/117

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3, 4 ve 7 nci maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı;

- Bakan Yardımcısı Nazif YILMAZ, görevden alınmış,

- Bakan Yardımcılığına, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cıhad DEMÎRLİ,

- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem GENÇOĞLU,

Ramazan’da mesai saatleri değiştirilebilir mi?
Ramazan’da mesai saatleri değiştirilebilir mi?
İçeriği Görüntüle

- Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğine, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim TOPÇU,

- Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz METE,

- Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Emre TOPOGLU,

- Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğine Hatice ÇELİK, atanmıştır.

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2026/118

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil MADAZLI ve Ahmet KARABAY. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmıştır.

Cumhurbaşkanlığından:

Karar: 2026/119

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Fatih ÇAKMAK ve Mustafa AKKAYA atanmıştır.

24 Nisan 2026

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI