4 B li Sözleşmeli Personelin Evlilik İzni Hakkında Bilinmesi Gerekenler

4 B li Sözleşmeli Personelin Kendisinin Evlenmesi Halinde Evlilik İzni Kaç Gündür? 4 B li Sözleşmeli Personelin Çocuğunun Evlenmesi Halinde İzin Hakkı

4 B li Sözleşmeli Personelin Evlilik İzni Hakkında Bilinmesi Gerekenler

4 B li Sözleşmeli Personelin Kendisinin Evlenmesi Halinde Evlilik İzni Kaç Gündür? 4 B li Sözleşmeli Personelin Çocuğunun Evlenmesi Halinde İzin Hakkı Varmı dır? 4 B li Sözleşmeli Personele Evlenme Evlilik İzninde Ücret Ödenir mi?

4 B li Sözleşmeli Personelin  Evlilik İzni Hakkında Bilinmesi Gerekenler

4 Bli sözleşmeli olarak çalışan personellerin izinlerine ilişkin düzenlemeler Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin esaslar ile yapılmıştır.İlgili esaslarda 4 b li sözleşmeli olarak çalışan personellerin kendilerinin veya çocuklarının evlenmesi halinde evlenme evlilik izni kullanma hakları bulunmaktadır.İlgili esaslara göre 4 b li sözleşmeli personeli evliliğe bağlı kullanabileceği izinlere ilişkin açıklamalar aşağıda yapılmıştır.

4 B li Sözleşmeli Personelin Kendisinin Evlenmesi Halinde Evlilik İzni Kaç Gündür?

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yer alan düzenleme göre sözleşmeli personele 7 gün evlilik izni verilir.4 Bli sözleşmeli personele verilecek olan evlenme izni olaya bağlı olarak verilen bir izin olduğundan ilgili izin evlilik tarihi itibariyle kullanılabilir.Evlilikten 10 gün 20 gün gibi bir süre geçtikten sonra bu iznin kullanılması mümkün değildir.Devlet Personel başkanlığınca memurların evlilik iznine ilişkin verilen görüşlerde nikah tarihi ile düğün tarihinin farklı olması durumunda evlilik izninin bu iki tarihten birinde kullanılacağı yönünde görüşler bulunmaktadır.İlgili durumun sözleşmeli personeller içinde geçerli olacağını söyleyebiliriz.

4 B li Sözleşmeli Personelin Çocuğunun Evlenmesi Halinde İzin Hakkı Varmı dır?

4 B li sözleşmeli personel kendisinin evlenmesi haricinde çocuklarının evlenmesi halinde de evlenme izni kullanma hakkında sahiptir.4 B li sözleşmeli personel kendisinde olduğu gibi çocuğunun evlenmesi durumunda da 7 gün evlilik izni kullanma hakkında sahiptir.Çocuğu evlenen 4 b li personel bu izni kullanırken kendisinde olduğu gibi evlilik tarihinden itibaren bu izni kullanabilecektir.

4 B li Sözleşmeli Personele Evlenme Evlilik İzninde Ücret Ödenir mi?

4 B li sözleşmeli personelin kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde kullanacağı 7 günlük evlilik izni ücretli bir izindir.Yani sözleşmeli personelin evlilik izni sürecinde maaşında fiilen bir kesinti olmayacaktır.Ancak fiilen çalışmaya dayalı fazla mesai v.b ödemeler ilgili günlerde çalışılmadığı için ödenmeyecektir.

4 B li Sözleşmeli Personel Kardeşinin Evlenmesi Halinde  Evlilik  İzni Kullanabilir mi?

4 b li sözleşmeli personele tanınan evlilik izni kendisi ve çocuğunun evlenmesi halinde verilecek olan bir izin olup, bunun haricinde sözleşmeli personelin anne veya babasının veya kardeşlerinin evlenmesi halinde evlenme izni kullanması mümkün değildir.Bu gibi durumlarda sözleşmeli personel varsa yıllık izninden yıllık izni yoksa amirinin takdiri ile mazeret izninden kullanabilecektir.

Bu yazının tüm hakları www.mevzuatinyeri.com a  aittir.. ” www.mevzuatinyeri.com” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 21:52
YORUM EKLE