4 B Sözleşmeli Personel Ölüm İzni

4 B li  sözleşmeli olarak çalışan personellere mazerete bağlı olarak verilen izinlerden biriside ölüm iznidir.4 B li Sözleşmeli Personelin Ölüm İzni

4 B Sözleşmeli Personel Ölüm İzni

4 B li  sözleşmeli olarak çalışan personellere mazerete bağlı olarak verilen izinlerden biriside ölüm iznidir.4 B li Sözleşmeli Personelin Ölüm İzni Hakkı  Kaç Gündür? 4 B li Sözleşmeli Personel Ölüm İznini Hangi Yakınlarının Ölmesi Halinde Kullanabilir? 4 B li Sözleşmeli Personelin Ölüm İzninde Ücret Kesilir mi?

4 B Sözleşmeli Personel Ölüm İzni

4 B li  sözleşmeli olarak çalışan personellere mazerete bağlı olarak verilen izinlerden biriside ölüm iznidir.Bu yazımızda 4 b sözleşmeli personellerin hangi durumlarda ölüm izni kullanabileceği,ölüm izin süresi,sözleşmeli personelin hangi yakınlarının ölmesi halinde izin alabileceği ve ölüm iznine ayrılan 4 b sözleşmeli personelin maaşında herhangi bir kesinti olup olmayacağını açıklamaya çalışacağız.

4 B li Sözleşmeli Personelin Ölüm İzni Hakkı  Kaç Gündür?

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yer alan düzenleme göre sözleşmeli personele 7 gün ölüm izni verilebilir.Ölüm izni olaya bağlı olan izinlerden olduğundan ölüm olayının vuku bulmasından itibaren kullanılabilir.Ölüm olayından belli bir süre geçtikten sonra bu iznin kullanılması mümkün değildir.

4 B li Sözleşmeli Personel Ölüm İznini Hangi Yakınlarının Ölmesi Halinde Kullanabilir?

Sözleşmeli personele yakınlarının ölmesi halinde verilecek olan ölüm izninin hangi yakınlarının ölümü halinde kullanılacağı sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda başlıklar  halinde sayılmıştır.İlgili düzenlemede yer alan kişiler haricindeki kişilerin ölümü halinde bu iznin kullanılması mümkün değildir.İlgili düzenlemeye göre sözleşmeli personel

-Sözleşmeli personel eşinin ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanabilir.

-Sözleşmeli personel çocuğunun  ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanabilir.

-Sözleşmeli personel kendi anne ve babasının   ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanabilir.

-Sözleşmeli personel kendi kardeşlerinin  ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanabilir.

-Sözleşmeli personel (kaynana ve kayınbaba) eşinin  anne ve babasının   ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanabilir.

-Sözleşmeli personel eşinin  kardeşlerinin  ölmesi halinde 7 gün ölüm izni kullanabilir.

Bunun haricinde sözleşmeli personelin dede,nine,amca,dayı,hala ve benzeri akrabalarının ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakkı yoktur.Bu gibi durumlarda sözleşmeli personel varsa yıllık izin yoksa mazeret izni kullanabilir.

4 B li Sözleşmeli Personelin Ölüm İzninde Ücret Kesilir mi?

4 B li sözleşmeli personelin kullanma hakkına sahip olduğu ölüm izninde maaşında herhangi bir kesinti yapılmayacaktır..Ancak fiilen çalışmaya dayalı fazla mesai v.b ödemeler ilgili günlerde çalışılmadığı için ödenmeyecektir.

Bu yazının tüm hakları www.mevzuatinyeri.com a  aittir.. ” www.mevzuatinyeri.com” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 21:51
YORUM EKLE