Geçici Görevli Memurlar Hastalık İznini Nereden Almalı

Geçici Görevde Hastalık İzni Devlet Memuru olarak görev yapanlar geçici görev yerinde hastalık sağlık raporu alırlar ise hastalık iznini hangi birim

Geçici Görevli Memurlar Hastalık İznini Nereden Almalı

Geçici Görevde Hastalık İzni Devlet Memuru olarak görev yapanlar geçici görev yerinde hastalık sağlık raporu alırlar ise hastalık iznini hangi birim verir

Geçici Görevli Memurlar Hastalık İznini Nereden Almalı

Geçici Görevde Hastalık İzni

Devlet Memuru olarak görev yapanlar sağlık raporu almaları durumunda almış oldukları sağlık raporlarını en geç raporu aldıkları günü takip eden gün içerisinde kurumlarındaki disiplin amirlerine ulaştırmak zorundadırlar.Memur olarak görev yapanlar geçici görev nedeniyle veya vekalet görevi nedeniyle kendi görev yerleri haricindeki kurumlarda görev yapmaları durumunda almış oldukları kadrolarının bulunduğu kuruma mı yoksa geçici görevde oldukları kuruma vermeleri gerekmektedir.

Konuya ilişkin olarak düzenleme Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikde yapılmıştır.

İlgili yönetmeliğin  Hastalık izni verilmesi başlıklı 7. maddesinde " Geçici görev veya vekâlet sebebiyle diğer kurumlarda görevli memurlara görev yaptıkları kurumların izin vermeye yetkili amirlerince, yurtdışında geçici görevli memurlara ise misyon şeflerince hastalık izni verilir." hükmü yer almaktadır.

İlgili hükümden de anlaşılacağı üzere geçici görevle başka kurumlarda görev yapanlar hastalanmaları halinde alacakları sağlık raporlarını görevli oldukları kurumların izin vermeye yetkili mercilerine verecek almış oldukları sağlık raporları mevzuata uygun olarak alınmış ise hastalık izinlerini ilgili kurumdan alacaklardır.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 10:35
YORUM EKLE