Gerçekleşmesi belli süreye bağlı doğrudan temin alımlarda sözleşme imzalanması

Gerçekleşmesi Belli Süreyi Gerektiren Mal Alım İşlerinde Sözleşme Gerçekleşmesi belli süreye bağlı doğrudan temin alımlarda sözleşme imzalanması

Gerçekleşmesi belli süreye bağlı doğrudan temin alımlarda sözleşme imzalanması

Gerçekleşmesi Belli Süreyi Gerektiren Mal Alım İşlerinde Sözleşme Gerçekleşmesi belli süreye bağlı doğrudan temin alımlarda sözleşme imzalanması 4734 22 maddeye göre yapılan alımlarda sözleşme imzalanması

Gerçekleşmesi belli süreye bağlı doğrudan temin alımlarda sözleşme imzalanması

Gerçekleşmesi belli süreye bağlı 4734 22 madde kapsamında  doğrudan teminle mal  alımlarında  sözleşme imzalanması 

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53'üncü maddesine dayanılarak hazırlanan Kamu İhale Genel Tebliğinin 22’nci maddesinde; doğrudan temin kapsamında alımı yapılacak malın teslimi veya hizmetin ya da yapım işinin belli bir süreyi gerektirmesi durumunda, alımın bir sözleşmeye bağlanmasının zorunlu olduğu, bir defada yapılacak alımlarda sözleşme yapılmasının idarelerin takdirinde olduğu belirtilmiştir.

Doğrudan temin uygulamasında sözleşme düzenlenmesi, idarenin takdirinde bir husus olmakla birlikte özellikle bir defada yapılmayacak alımlarda, bir başka ifadeyle işin gerçekleştirilmesinin belli bir süreye bağlı olduğu mal, hizmet veya yapım islerinde sözleşme düzenlenmesi gerekir.

İdarelerce yapılan mal alımlarında  işin süresinin 10 gün 15 gün v.b şekilde belirlenmiş olması durumunda  belli bir süreyi gerektiren bu alımlarda sözleşme yapılması gerekmektedir. . Sözleşme yapılması hukuki uyuşmazlıkların çözümünde ve tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesinde önem arz ettiğinden, işin tamamlanmasının belli bir süreyi gerektirdiği durumlarda sözleşme düzenlenmesi gerekir.

YORUM EKLE