Dayson slikon elden giysiden nasıl çıkar 

Evde ve farklı mekanlarda yalıtım ve yapıştırma aracı olarak kullanılan dayson slikon ile çalıştıktan sonra elde ve giysilerde kalan dayson beyaz slikon ile dayson siyah slikonun kalan artıkların temizlenmesi çalışan kişilerde sorun yaratmaktadır. Bu yazımızda dayson slikonun elden çıkarılması için yapılması gerekenleri anlatacağız.

Dayson slikon elden nasıl çıkar ?

Dayson firması tarafından üretilen slikonları kullanırken elinize eldiven giymeniz ve gerekli tedbirleri almanız gerekmektedir. Ancak yinede eldivensiz kullanımda veya diğer sebeplerle ellere veya vucüda slikonun bulaşması halinde ilk bulaşma anında tiner benzin veya evlerde bulunan asetonla temizlenmesi halinde dayson slikon ile kirlenen yerin temizlenmesi mümkündür. Ancak slikonun kuruması halinde bu saymış olduğumuz ürünlerin bir etkisi olmayacaktır. 

Dayson slikon elden kaç günde çıkar ?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi slikonun ilk ele bulaşmasında benzin tiner aseton gibi sıvılar aracılığı ile elden slikonunun çıkması mümkünken kuruduktan sonra bu ürünlerin slikonunun çıkmasında bir etkileri kalmamaktadır.Kuruyan slikon 5-7 gün arasında eliniz deri değiştirdiğinde yavaş yavaş soyulmaya başlayacaktır. Ancak çeşitli nedenle süreniz kısalmasını istiyorsunuz slikon bulaşan elinizi,  elinizin dayanacağı kadar sıcak suda beklettikten sonra kese v.b bir bezle silmeniz durumunda bu süre  2 veya 3 güne kadar düşmektedir.Bunun haricinde farklı kimyasal kullansanızda bu sadece elinize zarar verecektir.Yine elde parmak izlerine kadar giren slikonu temiz bir kürdanlada temizlemeniz mümkündür. Ancak bu süreç çok meşakatli bir iş olduğu için iğne ile kuyu kazmak gibi bir durum olacaktır.Sonuç olarak elinize bulaşam dayson slikon kurutuktan sonra en erken 2 günde çıkmakta 6-7 günde ise tamamen temizlenmektedir.Burada özellikle belirtmek isterizki benzin v.b ürünler ilk anda etki etmekte daha sonra herhangi bir etkisi olmamaktadır. Bu nedenle internet sitelerinde yer alan haberlere bakıpta boşu boşuna kurumuş dayson için boşuna benzin v.b ürünlerle uğraşmayın

Eşyalara bulaşan dayson slikon nasıl çıkar ?

Giysilere bulaşan dayson slikonun ilk anda aseton benzin gibi malzemelerle yıkanması durumunda çıkması mümkünken kurumuş olan slikonun çıkarılması bu yöntemle mümkün değildir.Bu nedenle dayson slikon ile çalışrken eski kıyafetlerle çalışılması gerekmektedir. Fayans cam ve benzeri sert yüzeylere bulaşan slikon yüzeyin durumuna göre bıçak veya splatula benzeri aletlerle kazınarak çıkarılabilir. Tabiki burada yüzeyin çizilmesi muhtemel olduğundan dikkatli çalışılması gerekmektedir. Bunun yanında slikonun bulaşan mermer fayans gibi yüzeylerde slikon üzerine tuz ruhu benzeri asitli temizlik maddelerinin dökülmesi slikonun çıkarılmasını kolaylatırmakla birlikte bu gibi kimyasalların kullanılmasında güvenlik önlemlerine uyulmalıdır.

18 Mayıs 2024 tarihli atama kararları 18 Mayıs 2024 tarihli atama kararları