Üniversitelerde 2547 31 madde ek ders karşılığı görevlendirme

2547 sayılı yükseköğretim kanununun 31 maddesine göre ek ders görevlendirmeleri nasıl yapılır, 2547 31 maddesine göre üniversitelerde ders görevi verilmesi

Üniversitelerde 2547 31 madde ek ders karşılığı görevlendirme

2547 sayılı yükseköğretim kanununun 31 maddesine göre ek ders görevlendirmeleri nasıl yapılır, 2547 31 maddesine göre üniversitelerde ders görevi verilmesi

Üniversitelerde 2547 31 madde ek ders karşılığı görevlendirme

2547 31 madde ek ders karşılığı görevlendirme 

Üniversitelerde 2547 sayılı kanunun 31 maddesine göre yapılan görevlendirmelere ilişkin mevzuat ve görevlendirme işlemleri hakkında merak edilenleri yazımızda yayımlıyoruz.

2547 sayılı Kanun'un 31. madde Görevlendirmeleri;

Görevlendirme Kapsamı:

- Kamukurumlarında(TÜBİTAKvs.)ve özel  sektörde çalışanlar ile serbest meslek  erbabı  ve   emekli öğretim elemanlarının üniversitlerde  ders vermek üzere görevlendirilmesidir.

Başvuru ve İşlem Süreci:

- Görevlendirilmesi düşünülen bireyler için ilgili Bölüm/Anabilim Dalının talebi üzerine Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı çıkartılır. Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı sonrasında alınan Üniversite Yönetim Kurulu Kararı üzerine görevlendirme talep yazısı Üniversite  kanalıyla görevlendirilmesi düşünülen bireylerin kurumuna ve (bilgi amacıyla ilgili Fakülte/Enstitüye) yazılır.

(Serbest meslek erbabı ve emekli öğretim elemanlarına talep ilgililerinin kendilerine yazılır.)   Kurumlardan gelen olumlu yanıt   Başkanlığımız talep yazısı ile birleştirilerek ilgili Fakülte/Enstitü kanalıyla ödemeler gerçekleştirilir. (Serbest meslek erbabı ve emekli öğretim elemanlarına yazılan talep yazısının ilgili Fakülte/Enstitüye teslimi ile ödeme yapılır.)

2547 sayılı kanunun 31. maddesine göre yapılan ders görevlendirmeleri madde 31–(Değişik: 17/8/1983 – 2880/14 md.)

Öğretim görevlileri; üniversitelerde ve bağlı birimlerinde bu Kanun uyarınca atanmış öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konularının eğitim – öğretim ve uygulamaları için, kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve eserleri ile tanınmış kişiler, süreli veya ders saati ücreti ile görevlendirilebilirler. Öğretim görevlileri, ilgili yönetim kurullarının görüşleri alınarak fakültelerde dekanların, rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanlarının önerileri üzerine ve rektörün onayı ile öğretim üyesi, öğretim üye yardımcısı ve öğretim görevlisi kadrolarına atanabilirler veya kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti veya sözleşmeli olarak istihdam edilebilirler. Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer. Bunların yeniden atanmaları mümkündür. Bu takdirde ilk atama usulü uygulanır. Konservatuvarlar ile meslek yüksekokullarına gerektiğinde sürekli olarak öğretim görevlisi atanabilir. Söz konusu maddeye göre yapılacak görevlendirmeler dönem başlarında Rektörlüğe bağlı birimlerde Enstitü Yönetim Kurulu ile Fakültelerde Fakülte Yönetim Kurulu ile karara bağlanmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 23:05
YORUM EKLE