Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 c maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40c maddesine göre görevlendirme işlemleri, 2547 40 c görevlendirme Üniversite öğretim elemanlarının Türk

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 c maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40c maddesine göre görevlendirme işlemleri, 2547 40 c görevlendirme Üniversite öğretim elemanlarının Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumlarında ders vermek amacıyla görevlendirilme

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 c maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40c maddesine göre görevlendirme işlemleri

2547 sayılı Kanun'un 40 c madde Görevlendirmeleri;

Görevlendirme Kapsamı:

- Üniversite öğretim elemanlarının Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumlarında ders vermek amacıylagörevlendirilmesidir.

2547 sayılı Kanun'un 40 c madde Başvuru ve İşlem Süreci:

- Öğretim elemanımızı görevlendirmek isteyen TSK ve Emniyete bağlı yükseköğretim kurumu tarafından yazılan talep yazısı üzerine ilgili Bölüm/Anabilim Dalının talep hakkındaki uygunluk görüşünün Fakülte/Enstitüye iletilmesi neticesinde Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı çıkartılır. Fakülte/Enstitü YönetimKuruluKararısonrasında alınanÜniversiteYönetimKurulu Kararı üzerine talebin uygun görüldüğünü bildiren yazı Başkanlığımız kanalıyla ilgili TSK ve Emniyete bağlı yükseköğretim kurumuna iletilir. Ayrıca aynı yazı ilgilinin Fakülte/Enstitüsüne ve varsa görevli olduğu birime de gönderilir.

2547 sayılı kanunun 40 c maddesi mevzuat hükmü

c. Bu kanun kapsamına girmeyen Millî Savunma Üniversitesi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile Emniyet Teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacı; bu kurumların tercihan bulundukları şehirlerdeki diğer yükseköğretim kurumlarından koordine sonucu ismen yapacakları istek üzerine, ilgili rektörlüklerce (a) fıkrasındaki esaslara göre karşılanır. (1)

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 23:47
YORUM EKLE