Kamuda 4 b li sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları

4 b li sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir, kamu koruma ve güvenlik görevlisi eğitim şartı, 5188 sayılı kanuna göre devlet

Kamuda 4 b li sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları

4 b li sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir, kamu koruma ve güvenlik görevlisi eğitim şartı, 5188 sayılı kanuna göre devlet kurumlarında kamuda koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları

Kamuda 4 b li sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları

Kamu kurumlarında 4 b li koruma ve güvenlik görevlisi olma şartları 

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda, 9 Mayıs 2020 tarihinde yapılan değişiklikle kamu kurumlarında sözleşmeli 4 b li kadrolarda koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılabilecek. Yapılan değişiklikte koruma ve güvenlik görevlisi olmak isteyenlerde aranacak olan şartlar için  5188 sayılı kanunun 10 maddesinde sayılan şartların taşınması gerektiği bildirilmiştir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi olabilmek için 5188 sayılı Kanunun 10. maddesinde yer alan şartları taşımak gerekmektedir. O şartlar şu şekildedir:

Madde 10 - Özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır:
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
d) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;
1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak.
2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkum olmamak.
3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.
e) (Mülga bend: 23.01.2008 - 5728 S.K/Madde 578)
f) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.
g) 14 üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
h) Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2020, 00:35
YORUM EKLE