Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme işlemleri, 2547 sayılı Kanun'un 38. madde Görevlendirmeleri;

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme işlemleri, 2547 sayılı Kanun'un 38. madde Görevlendirmeleri;

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme işlemleri

2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre görevlendirme Kapsamı:

- Üniversite öğretim elemanlarının kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında ve vakıflarda görevlendirilmesidir.

2547 sayılı Kanun'un 38. maddesine göre başvuru ve işlem Süreci:

- Öğretim elemanımızı görevlendirmek isteyen kurum tarafından yazılan talep yazısı üzerine ilgili Bölüm/Anabilim Dalının talep hakkındaki uygunluk görüşünün Fakülte/Enstitüye iletilmesi neticesinde Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı çıkartılır. Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı sonrasında alınan Üniversite Yönetim Kurulu Kararı üzerine talebin uygun görüldüğünü bildiren yazı Başkanlığımız kanalıyla ilgili kurumuna iletilir. Ayrıca öğretim elemanımız hakkında Başkanlığımız tarafından görevlendirme onayı alınarak bu onayilgilinin Fakülte/Enstitüsüne ve varsa görevli olduğu birime de gönderilir.

- Bu madde uyarınca görevlendirilen öğretim  elemanları kendi kurumlarından alacakları aylık ve ödeneklerin yanı sıra, görevlendirildikleri kurumda yürüttükleri görev için birinci derecenin dördüncü kademesindebulunanbir genel müdürün aylık ve ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemeküzere ilgilibakantarafındantespitedilecek miktarı net olarak ikinci görev aylığı şeklinde ayrıca alırlar. Bunlar görevlendirildikleri kurumlarca kendilerine bu suretle yapılan ödemeleri döner sermayelere yatırmak zorunda değildirler.

- Yükseköğretim Kurulu, bağlı birimleri ve Üniversitelerarası Kurul ile Adli Tıp Kurumu’nda görevlendirilenler hariç olmak üzere bu madde uyarınca görevlendirilenler döner sermayeden yararlanamaz.

2547 38 madde mevzuat hükmü

Kamu kuruluşları ve vakıflarda görevlendirme: (1) Madde 38 – (Değişik: 29/11/1983 - KHK - 243/46 md.) (Değişik birinci fıkra: 21/1/2010-5947/4 md.) Öğretim elemanları; ilgili kurumların talebi ve kendisinin muvafakati, üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi ve rektörün onayı ile ihtiyaç duyulan konularda, özlük işlemleri kendi kurumlarınca yürütülmek kaydıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilenlerin, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumlarındaki aylık ve diğer ödemeler ile öteki hakları devam eder. Yükseköğretim Kurulu, bağlı birimleri ve Üniversitelerarası Kurul ile Adli Tıp Kurumunda görevlendirilenler hariç olmak üzere bu fıkra uyarınca görevlendirilenler döner sermayeden yararlanamaz. (Ek fıkra: 21/1/2010-5947/4 md.)Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile dernek ve vakıfların yönetim ve denetim organlarında görev yapanlar bakımından ayrıca bir görevlendirme kararı aranmaz. Ancak bu görevler, öğretim elemanının bu Kanundan kaynaklanan mesaisini aksatmayacak şekilde yürütülür

Yükseköğretim Kurulunun isteği ve ilgili kamu kuruluşunun onayı ile yükseköğretim kurumları veya birimleri, ilgili adli mercilerin talebi ile adli tıp mevzuatı çerçevesinde adli tıp olaylarında ve diğer adli konularda resmi bilirkişi olarak görevlendirilebilirler. (Değişik: 19/4/1990 - KHK - 422/2 md.; Değiştirilerek kabul: 25/10/1990 - 3670/11 md.) Bu madde uyarınca görevlendirilen öğretim elemanları kendi kurumlarından alacakları aylık ve ödeneklerin yanısıra, görevlendirildikleri kurumda yürüttükleri görev için birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan bir genel müdürün aylık ve ek gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı geçmemek üzere ilgili bakan tarafından tespit edilecek miktarı net olarak ikinci görev aylığı şeklinde ayrıca alırlar. Bunlar görevlendirildikleri kurumlarca kendilerine bu suretle yapılan ödemeleri döner sermayelere yatırmak zorunda değildirler. Bunlara görev yapacakları kurumca bu ödeme dışında başkaca bir ödeme yapılmaz.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 23:55
YORUM EKLE