Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesine göre görevlendirme işlemleri , 2547 40 b görevlendirme

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesine göre görevlendirme işlemleri , 2547 40 b görevlendirme

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesine göre görevlendirme işlemleri

Üniversitelerde 2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesine göre görevlendirme işlemleri 

Görevlendirme Kapsamı:

-Üniversite öğretim üyelerinin devlet ve vakıf üniversitelerinde en az bir eğitim-öğretim yılı için tam zamanlı olarak görevlendirilmesidir.

2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesi Başvuru ve İşlem Süreci:

- Öğretim üyesini  görevlendirmek isteyen devlet veya vakıf üniversitesi tarafından, YÖK’e yazılan talep yazısı üzerine YÖK’ün, üniversitemize konu hakkındaki görüşümüzü soran yazısı gelir. YÖK’ün ilgili yazısı üzerine Bölüm/Anabilim Dalının talep hakkındaki uygunluk görüşünün Fakülte/Enstitüye iletilmesi neticesinde Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı çıkartılır. Fakülte/Enstitü Yönetim Kurulu Kararı sonrasında alınan Üniversite Yönetim Kurulu Kararı üzerine talebin uygun görüldüğünü bildiren yazı Başkanlığımız kanalıyla YÖK’e iletilir. Aynı yazı ayrıca bilgi amaçlı olarak talepte bulunan devlet veya vakıf üniversitesi ile ilgilinin Fakülte/Enstitüsüne ve varsa görevli olduğu birime de gönderilir. YÖK uygunluk görüşümüz sonrasında görevlendirmeye karar vererek, bu kararını üniversitemize ve talepte bulunan devlet veya vakıf Üniversitesine bildirir. YÖK’ün bu kararı üniversitemize ulaştıktan sonra öğretim üyemizin görevinden ayrılışı yapılarak; ayrılış yazısı Başkanlığımız kanalıyla talepte bulunan devlet veya vakıf üniversitesine bildirilir. Onlardan da görevine başlamavegörevindenayrılacağızaman ayrılış yazısı talep edilir.

- Bu kanun maddesi uyarınca görevlendirilen Öğretim Üyemizin aylıkları üniversitemiz tarafından ödenmeye devam edilir.

2547 sayılı Kanun'un 40 b maddesi mevzuat hükmü

b. (Değişik: 9/4/1990 - KHK - 418/26 md.; İptal: Ana. Mah'nin 5/2/1992 tarih ve E. 1990/22, K. 1992/6 sayılı Kararı ile; Yeniden düzenleme: 18/5/1994 - KHK - 527/18 md.) Öğretim üyeleri, ihtiyacı olan üniversitenin isteği ve kendi arzusu üzerine ve ilgili yönetim kurullarının görüşü, rektörün önerisi ile Yükseköğretim Kurulu tarafından,istekte bulunan üniversitenin birimlerinde en az bir eğitim-öğretim yılı için görevlendirilebilirler. Bu şekilde görevlendirilenlerin kadroları beş yıl süre ile saklı tutulur. Açık bulunan bir öğretim üyeliği kadrosuna yapılacak atamada adayların niteliklerinde eşitlik olduğu durumlarda gelişmekte olan bölgelerdeki yükseköğretim kurumlarında toplam en az beş yıl bu şekilde veya kadrolu olarak hizmet yapan öğretim üyelerine öncelik verilir. (Ek cümle: 19/11/2014-6569/27 md.) Vakıf yükseköğretim kurumlarına yapılacak görevlendirmeler toplam iki yılı geçemez ve bu şekilde görevlendirilen öğretim üyelerine idari görev verilemez.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 23:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer
Ömer - 9 ay Önce

Bu ifade ne anlatıyor. Bir örnek ile açıklamak mümkün mü? :Bu şekilde görevlendirilenlerin kadroları beş yıl süre ile saklı tutulur. Açık bulunan bir öğretim üyeliği kadrosuna yapılacak atamada adayların niteliklerinde eşitlik olduğu durumlarda gelişmekte olan bölgelerdeki yükseköğretim kurumlarında toplam en az beş yıl bu şekilde veya kadrolu olarak hizmet yapan öğretim üyelerine öncelik verilir