Sözleşmeli Personelin Sözleşmesinin Kurumu Tarafından Tek Taraflı Fesih Sebepleri

Sözleşmeli Personelin Sözleşmesinin Kurumu Tarafından Tek Taraflı Fesih Sebepleri, 4b sözleşmeli personelin sözleşmesi hangi durumlarda fesih edilir,

Sözleşmeli Personelin Sözleşmesinin Kurumu Tarafından Tek Taraflı Fesih Sebepleri

Sözleşmeli Personelin Sözleşmesinin Kurumu Tarafından Tek Taraflı Fesih Sebepleri, 4b sözleşmeli personelin sözleşmesi hangi durumlarda fesih edilir, 4 b sözleşme feshi, 4 b sözleşmeli personel hizmet akdi iptal edilmesi

Sözleşmeli Personelin Sözleşmesinin Kurumu Tarafından Tek Taraflı Fesih Sebepleri

Sözleşmeli Personelin Sözleşmesinin Kurumu Tarafından Tek Taraflı Fesih Sebepleri

Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinde düzenlenen istihdam şekillerinden birisi de sözleşmeli personeldir. Kanunun 4/b maddesinde, kamu idarelerinin Bakanlar Kurulunca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde sözleşmeli personel çalıştırılabileceği belirtilmiştir. Söz konusu madde uyarınca  Bakanlar Kurulu tarafından sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair usul ve esaslar belirlenerek Resmi Gazete yayımlanmıştır. 28.06.1978 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren "Sözleşmeli Personel Çalışmasına İlişkin Esaslar "da sözleşmeli personellerin görevlerini yürütürken ve görevlerine son verilirken uyulması gereken usul ve esaslara yer verilmiştir. Sözleşmeli personelin sözleşmesinin çalıştığı kurum tarafından hangi gerekçelerle tek yanlı feshedilebileceğine dair hükümlere de  yer verilmiştir.

Kurum tarafından sözleşmenin tek taraflı feshedebileceği durumlar usul ve esaslarda yer almaktadır. Buna göre;

-Sözleşmeli personel olarak göreve başlayan kişi işe alınma şartlarından birisini sonradan kaybederse kurum personelin sözleşmeyi tek taraflı olarak fesheder. Devlet memurları için de benzer bir hüküm 657 sayılı yasada yer almaktadır. Söz konusu hükme göre, memuriyete girme şartlarından birisini sonradan kaybeden kişinin memuriyetle ilişiği kesilir. 

-Sözleşmeli personelin sözleşmesini tek taraflı fesih gerekçelerinden birisi de mazeretsiz göreve gelmeme halidir. Bir sözleşme dönemi içerisinde toplam on gün süreyle göreve gelmeyen personelin sözleşmesi feshedilir.

-İşe alınma şartlarından birisini taşımadığı sonradan anlaşılan bir kişinin de sözleşmesi tek taraflı feshedilir. Devlet memurları için de benzer düzenleme 657 sayılı yasada yer almaktadır.

-Sözleşmeli personelin hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması halinde de personelin sözleşmesi tek taraflı feshedilebilir.

-Bir proje kapsamında personel istihdam edilebilmektedir. Personelin istihdam edildiği projenin tamamının veya proje bölümlerinin sözleşmede öngörülen süreden önce tamamlanması halinde tek taraflı olarak sözleşme feshedilebilir.

-Sözleşmeli personellerin terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olması, bu örgütlere yardım etmesi, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanması ya da kullandırması, bu örgütlerin propagandasını yapması,

hallerinden herhangi birinin gerçekleşmesi halinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca sözleşmesi tek taraflı feshedilir.

Kişinin sözleşmesini kurum tarafından tek taraflı fesih yetkisi veren bu sebeplerdir. Sözleşmeyi sona erdiren diğer sebepler ise başka bir incelemede ele alınacaktır.

Bu yazının tüm hakları Mevzuatinyeri.com’a aittir. 5856 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Aktif link verilmek suretiyle paylaşılabilir.

Diğer güncel makalelerimizden haberdar olmak için Facebook Grubumuza üye Olabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2019, 12:10
YORUM EKLE