SGK personeline fazla mesai ücreti verilecek

SGK personeline fazla mesai ücreti verilecek

SGK personeline fazla mesai ücreti verilecek

SGK personeline fazla mesai ücreti verilecek

SGK personeline fazla mesai ücreti verilecek

SGK personeline fazla mesai ücreti verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verildi.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan 6653 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ile taşra teşkilatının 657 sayılı Kanuna tabi personelinden mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapanlara ödenecek.

Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) Cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (5,40 TL) beş katı esas alınacak. Böylece, fazla çalışma yapan personele fiilen çalıştıkları her bir saat fazla mesai için 27 (5,4*5=27) ödenecek.

CUMHURBAŞKANI KARARI

Karar Sayısı: 6653

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

9 Ocak 2023

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

9/1/2023 TARİHLİ VE 6653 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu Karar; 1/7/2022 tarihli ve 7417 sayılı Kanun uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yapılması öngörülen işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ile taşra teşkilatının 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Dayanak

MADDE 2- (1) Bu Karar, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Ödeme usul ve esasları

MADDE 3- (1) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ile taşra teşkilatının 657 sayılı Kanuna tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenir.

Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenir.

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati geçemez.

Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) Cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (5,40 TL) beş katı esas alınır.

Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenir ve bu Cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanır.

Bu Karar hükümlerine göre fazla çalışma ücreti alan personele, diğer mevzuat hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmez.

Bu Karar hükümleri, 1/1/2023-30/6/2023 tarihleri arasında uygulanır.

Yürürlük

MADDE 4- (1) Bu Karar 1/1/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

YORUM EKLE