12 Aydan Az Çalışan Taşeron İşçiler Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayacak

12 Aydan Az Çalışan Taşeron İşçiler Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayacak , kamuda geçici işçi olarak çalışan işçiler

12 Aydan Az Çalışan Taşeron İşçiler Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayacak

12 Aydan Az Çalışan Taşeron İşçiler Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayacak , kamuda geçici işçi olarak çalışan işçiler

12 Aydan Az Çalışan Taşeron İşçiler  Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayacak

12 Aydan Az Çalışan Taşeron İşçiler Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayacak

696 sayılı KHK ile kamuda hizmet alımı ihalesi kapsamında çalışan işçilerin sürekli işçi kadrolarına atanmasına ilişkin düzenleme yapılmıştır.Düzenleme de hangi kurumlarda çalışanların sürekli işçi kadrolarına hangi usulle atanacağına ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

696 sayılı KHK’nın 127 nci maddesiyle 375 sayılı KHK’ya eklenen geçici 23 ve 24 üncü maddelerin ilk fıkralarında “diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri” hükümlerine yer verilmektedir. Bu düzenlemeye göre , istisna veya doğrudan temin kapsamında yapılan personel ihalelerinde çalışan kişilerin de kadroya geçirilecektir. Ancak çoğu idare tarafından taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemlerine ilişkin değerlendirme  yapılırken en fazla yapılan yanlışlardan bir tanesi yapılan ihalenin süresine bakılmaksızın ihalenin hizmet alımı kapsamında olduğu gerekçesi ile bu ihale kapsamında çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçişine ilişkin başvuru almakta ve başvuruları buna göre değerlendirilmektedir.

Ancak taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçiş işlemleri ile ilgili olarak yayımlanan 696 sayılı KHK ve 696 sayılı KHK ya göre yapılacak olan işlemlerin anlatıldığı usul ve esaslara baktığımızda aşağıda yer alan mevzuat hükümlerinin yer aldığı görülmektedir.

Taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçiş işlemleri ile ilgili yayımlanan usul ve esasların 

Hizmet alımı sözleşmesi açısından kapsamın belirlenmesi başlıklı 4. maddesinde "375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü madde ile tanınan sürekli işçi kadrolarına geçirilme hakkından yararlanılabilmesi için personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin anılan maddenin onuncu fıkrasında tanımlanan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi olması gerekir." hükmü yer almaktadır.Yine aynı madde de sürekli işçi kadrolarına geçişte hangi ihalelerin kabul edileceğine ilişkin yapılan açıklamada hizmet alım ihalesinin " Yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımı niteliğinde olması,"  gerektiği bildirilmektedir.

Görüleceği üzere yıl boyu devam etmeyen işler için idarelerce yapılan hizmet alım ihalelerinde  çalışanlar taşeron işçiler ihale yıl boyu devam etmediği için sürekli işçi kadrolarından faydalanamayacaktır.Konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse idarelerce 11 aylık 10 aylık gibi süreler için yapılan hizmet alım ihaleleri  usul ve esaslardaki diğer şartlar taşınmış olsa bile ihalenin süre şartı tutmadığı için sürekli işçi kadrolarına geçişte kabul edilmeyecektir.Bu şekilde yıl boyu çalışmayan ve 12 aydan kısa süreli hizmet alımı ihalesinde çalışanların durumu nasıl değerlendirilecektir.

Konuya ilişkin olarak düzenleme taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemleri ile ilgili yayımlanan usul ve esasların  Geçici işçi pozisyonlarına geçiş başlıklı 19. maddesinde yapılmıştır.

İlgili madde de " Bu Usul ve Esasların 3 üncü maddesinde belirtilen idarelerin aynı maddede belirtilen bütçelerinden karşılanan ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımının “yıl boyunca devam etme şartı” hariç diğer tüm şartlarını taşıyan hizmet alım sözleşmelerinden; 4/12/2017 tarihi itibarıyla devam edenlerden bu tarih itibarıyla çalışanlar ile 2017 yılı içerisinde 4/12/2017 tarihinden önce sona ermiş olanlarda sözleşmenin süresinin sona erdiği tarihte çalışmış olanlar, bu Usul ve Esasların 5 inci maddesinde aranan şartları taşımaları ve en son hizmet alım sözleşmelerinde öngörülen dönem ve çalışma süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla, geçici işçi pozisyonlarında istihdam edilmek üzere başvurabilirler." denmektedir.

Bu nedenle 12 aydan az süren işler için yapılan hizmet alım ihalelerinde çalışanlar sürekli işçi kadrolarına atanacak olanlarda aranan tüm şartları taşımak kaydı ile yapılacak olan sınav ile geçici işçi kadrolarına atanacaklardır.Geçici işçi kadrolarına atanacak olanların tespitinde sürekli işçi kadrolarındaki 04.12.2017 tarihindeki sigortalı olarak çalışanların geçici işçi kadrolarına geçiş işlemleri yapılacaktır.Ancak burada dikkat edilmesi gereken farklı bir durumda bulunmaktadır.Örneğin 10 aylık hizmet alımı kapsamında çalışan işçiler için yapılan ihale 01.01.2017-31.10.2017 tarihleri arasında yapılmış ve 31.10.2017 tarihinde işin bitmiş olması nedeniyle işten çıkarılmış olan işçiler  19. madde de yer alan "2017 yılı içerisinde 4/12/2017 tarihinden önce sona ermiş olanlarda sözleşmenin süresinin sona erdiği tarihte çalışmış olanlar"  hükmüne göre  04.12.2017 tarihinde sigortalı olarak görülmüyor olsalar bile geçici işçi kadrolarına başvuru yapabileceklerdir.Geçici işçi kadrosuna alınan bu işçiler idarece 01.01.2018-31.10.2018 tarihleri arasındaki aynı işte geçici işçi kadrolarına geçiş yapılana kadar firma üzerinden çalışmaya devam edecekler işlemler tamamlanınca geçici işçi olarak idarelerde çalışmaya başlayacaklardır.

Konuya ilişkin olarak usul ve esaslarda yer alan hüküm " Geçici işçi olarak istihdam edilecek personel; en son hizmet alım sözleşmelerinde öngörülen dönem ve çalışma sürelerini aşmamak kaydıyla, 5620 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde istihdam edilmeye devam olunur. Sözleşmeleri askıya alınanlar ile askerde bulunanların pozisyonları hariç olmak üzere herhangi bir sebeple boşalan pozisyonlar iptal edilir." şeklindedir.

Son olarak kamu kurum ve kuruluşları yukarıda anlatmış olduğumuz hatalı uygulama dışında bazı idarelerde hizmet alım ihalesinin 12 aydan az olması gerekçesi ile yapılan başvuruları kabul etmemişlerdir.Başvuru süreleri geçmiş olmakla birlikte bu şekilde başvuruları kabul edilmeyenlerin başvurularının kabul edilmemesi gerekçesi ile zamanaşımı sürelerinide göz önüne alarak dava açmaları gerekmektedir.

06.01.2018 tarihinde DPB sitesinde yapılan duyuruda geçici işçi kadrolarına yapılacak olan başvurular hakkında bilgilendirme yapılmıştır.İlgili duyuru yazımız ekindedir.

Başkanlığımıza ulaşan bilgilerde, kamuda bir yıldan az süreyle çalışan alt işveren işçilerine statü değişikliğine ilişkin başvuru imkânı sağlanmadığı ifade edilmektedir. 



Gerek 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesinde, gerekse bu kapsamda yayımlanan Usul ve Esasların 19 uncu ve 44 üncü maddelerinde; kapsamdaki idarelerde ve mahalli idare şirketlerinde oniki aydan az süreyle çalışmakta olan işçilere de en son hizmet alım sözleşmelerinde öngörülen dönem ve çalışma süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla geçici işçi pozisyonlarında (mahalli idare şirketlerinde işçi statüsünde geçici olarak) istihdam edilmek üzere başvuru imkânı sağlanmıştır.



Bu itibarla, düzenleme kapsamındaki idare ve mahalli idare şirketlerinin, yükümlülüklerini yerine getirmek üzere söz konusu çalışanlardan gerekli nitelikleri taşıyanların da başvurularını aynı şartlarda almaları gerekmektedir.



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019, 10:40
YORUM EKLE