Entegre Hastanelerdeki Acil Nöbet Ücreti Artırımlı Ödenecek

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, E2-E3 tipi ilçe Entegre Hastanelerinde acil hizmet kapsamında

Entegre Hastanelerdeki Acil Nöbet Ücreti Artırımlı Ödenecek

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, E2-E3 tipi ilçe Entegre Hastanelerinde acil hizmet kapsamında

Entegre Hastanelerdeki Acil Nöbet Ücreti Artırımlı Ödenecek

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, E2-E3 tipi ilçe Entegre Hastanelerinde acil hizmet kapsamında tutulan nöbetlere ilişkin  açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, E2-E3 tipi Entegre Hastanelerinde tutulan acil servis nöbet ücretleri %50 artırımlı olarak ödenecektir. Söz konusu yazı aşağıda yer almaktadır.


T.C.


SAĞLIK BAKANLIĞI


Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü


Sayı :37|0678I


 Konu : Nöbet Ücreti hk.


DAĞITIM YERLERİNE


İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı hizmet veren E2-E3 tipi İlçe Entegre Hastanelerinde acil hizmeti kapsamında tutulan nöbetlere ilişkin, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görüş yazısı ekte yer almaktadır.


Anılan görüş yazısında; acil nöbet hizmetlerinin 24 saat hizmet esasına uygun olarak Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği ile belirlenen nöbet türleri ve esasları ile Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğde belirtilen nöbet esasları çerçevesinde yürütüldüğü, ilgili personelin hastane yönetimince acil servis/ünitesinde görevlendirilmiş olması, aylık olarak düzenlenip İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi gereken acil nöbet çizelgelerine yazılmak suretiyle acil nöbet hizmetleri ile yükümlendirildiğinin ve ilgili acil biriminde acil nöbet hizmetlerini fiilen ifa edildiğinin belgelendirildiği, entegre ilçe devlet hastaneleri bünyesindeki 1. seviye acil servislerin veya 1.Seviye acil servis donanım standartlarını haiz acil ünitelerinin acil sağlık hizmeti sunulan acil birimler kapsamında değerlendirilebileceği mütalaa edildiği" belirtilmiştir.


Bu kapsamda, E2-E3 tipi İlçe Entegre Hastanelerinde acil hizmeti kapsamında tutulan nöbetlerde 657 sayılı Kanunun Ek-33 üncü maddesinde yer alan “acil servislerde tutulan nöbetler yüzde elli oranında artırımlı ödenir.” hükmü kapsamında artırımlı nöbet ücreti ödenecektir.


Bu itibarla, Ekim 2017 döneminden geçerli olmak üzere bahse konu nöbetlerin tetkik edilmesi ve artırımlı nöbet ücretine ilişkin farkın Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi. Nöbet Tahakkuk Modülü üzerinden ödenmesi hususunda;


Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 22:25
YORUM EKLE