Büro Yönetimi Tıbbi Sekreterliğin Üst Bölümü Sayıldı

Konya'da görev yapan bir tıbbı sekreterin açtığı dava sonucunda mahkeme Büro Yönetimi ve Büro Asistanlığı

Büro Yönetimi Tıbbi Sekreterliğin Üst Bölümü Sayıldı

Konya’da görev yapan bir tıbbı sekreterin açtığı dava sonucunda mahkeme Büro Yönetimi ve Büro Asistanlığı

Büro Yönetimi Tıbbi Sekreterliğin Üst Bölümü Sayıldı

Konya’da görev yapan bir tıbbı sekreterin açtığı dava sonucunda mahkeme Büro Yönetimi ve Büro Asistanlığı bölümünün üst öğrenim sayılmasına hükmetti.




Konya’da görev yapan Tıbbi Sekreter sendika üyesinin mezun olduğu  Büro Yönetimi ve Büro Asistanlığı bölümünün üst öğrenim olarak kabul edilip intibakının yapılması için idare başvuru yapmıştı.


İdare tarafından başvuru kanuni düzenlemeler ve Bakanlar Kurulu kararına göre bulundukları hizmet sınıflarına atanabilecek bir üst öğrenim bitirenlerin intibaklarının yapılabileceği belirtilerek reddetmişti.


Red işlemi üzerine sendikamız tarafından Konya 1. İdare Mahkemesinde dava açıldı. Davayı görüşen mahkeme verdiği kararda üst öğrenim ile düzenleme hakkının YÖK’e ait olduğuna vurgulayarak YÖK’e bu konuda mahkeme tarafından başvurulduğunu belirtti. YÖK’ün cevabi yazısında  söz konusu bölümün üst öğrenim olmadığına 03/03/2016 tarihinde aldığı  dair kararını 31 Ekim 2017 tarihinde iptal ettiği belirtildiğine dikkat çekildi.


Bu nedenle söz konusu bölümün üst öğrenim olarak kabul edilmesi gerektiğine karar veren mahkeme idarenin red işleminin iptaline hükmetti.  Üyemizin yoksun kaldığı  parasal hakların başvuru tarihinden itibaren ödenmesine hükmetti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 13:52
YORUM EKLE