Memur Olarak Atanan Kişi Aynı KPSS Puanı İle 4 B li Atanabilir mi?

Memur Olarak Atanan Kişi Aynı KPSS Puanı İle 4 B li Atanabilir mi? aynı kpss puanı ile memur olarak atanan kişi tekrar aynı puanla 4 b sözleşmeli kadroya

Memur Olarak Atanan Kişi Aynı KPSS Puanı İle 4 B li Atanabilir mi?

Memur Olarak Atanan Kişi Aynı KPSS Puanı İle 4 B li Atanabilir mi? aynı kpss puanı ile memur olarak atanan kişi tekrar aynı puanla 4 b sözleşmeli kadroya atanabilir mi

Memur Olarak Atanan Kişi Aynı KPSS Puanı İle 4 B li Atanabilir mi?

Memur Olarak Atanan Kişi Aynı KPSS Puanı İle 4 B li Atanabilir mi?

Kamu kurumlarında memur olarak çalışan kişilerin memurluktan istifa ettikten sonra tekrardan memurluğa atanmak istediklerinde 657 sayılı kanunda yer alan düzenlemeler çerçevesinde bekleme süresine tabi olup kanun maddesinde belirlenen süreler geçmeden yeniden memurluğa atanmaları mümkün değildir.Ayrıca merkezi atama kapsamında memur kadrosuna atanmış olanların atamaya esas puanlarını yeniden memur atamasında kullanmaları mümkün değildir.Memur olarak çalışanların aynı kpss puanı ile tekrardan memur olarak atanmalarında ki bu kısıtlama 4 b li sözleşmeli kadrolara atanmada geçerli değildir.

Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek-2 nci maddesinde; “Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar..” hükmüne yer verilmiştir.Bu hükümle getirilen kısıtlama adı geçen Yönetmelik hükümleri kapsamında yapılan merkezi yerleştirmeleri kapsamaktadır.

4 B li sözleşmeli olarak çalışacak personellerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi  ise  Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesine dayalı olarak ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.
Bu itibarla, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan memur ve 4 B li sözleşmeli memur atamaları farklı mevzuat hükümlerine göre yapılmaktadır.

Bu nedenle aynı kpss puanı ile merkezi yerleştirme ile memur kadrosuna yerleşen bir aday yine aynı puanı kullanarak 4 B li olarak atanabilir.Bu şekilde yapılan atamada mevzuatsal olarak bir engel bulunmamaktadır.

Memurluktan İstifa Eden Kişi 4 B li Kadroya Atanırken Bekleme Süresine Tabimidir?

Memurluktan istifa edip 4 B li kadroya atanmak isteyen memur  yeniden memurluğa atanmadaki bekleme sürelerine tabi değildir.657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan istifa sonrası bekleme süreleri memurluktan istifa edip tekrardan memurluğa atanma durumunda geçerli olmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 17:05
YORUM EKLE