bursa öğretmenevi 2023 ücret adres ve telefon bilgileri

bursa osmangazide bulunan öğretmenevi adres telefon ve 2023 ücret bilgileri

bursa öğretmenevi 2023 ücret adres ve telefon bilgileri

bursa osmangazide bulunan öğretmenevi adres telefon ve 2023 ücret bilgileri

bursa öğretmenevi 2023 ücret adres ve telefon bilgileri

Bursa Öğretemevi  kamu misafirhane adres ve telefon bilgileri

1991 yılında hizmete açılan Bursa Öğretmenevi 19 oda ve 51 yatak kapasitesine sahiptir. Bursa Öğretmenevi olarak konaklama, bahçe cafe, lokal ve bay-bayan kuaför hizmetlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca Ulu Cami, Kapalı Çarşı, Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri gibi tarihi dokulara yürüme mesafesindedir. Konaklama ihtiyacı olan misafirlerimizi hijyen ve hizmetin bir arada bulunduğu Bursa Öğretmenevi’ne bekliyoruz.

  • Şehreküstü Mah.Okul Cad. No:4 Osmangazi/BURSA
  • 0224 224 2162

Bursa’da Gezilecek Yerler

Bursa hem gezip görülecek yerleri hem de gelişmiş mutfak kültürüyle ciddi anlamda ziyaretçilerini cezbediyor. Bursa’da gezilecek yerler, görülecek güzellikler sandığınızdan daha fazla.

Mudanya

Bursa’nın merkez ilçelerinden biri olan Mudanya, deniz yoluyla ulaşımın sağlandığı sevilen bir ilçedir. İlçedeki cumbalı evler, geleneksel mimarinin izlerini taşıyan yapılar, tarihi yerler dikkat çekiyor. Hasanpaşa Hamamı, Apostoloi Kilisesi, Mütareke Müzesi; Rum Mahallesi ve Girit Mahallesi ilçenin görülmesi gereken yerleri.

Tirilye

Bursa’da gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı Tirilye’dir. Rumlar tarafından kurulan bu balıkçı kasabası, Mudanya’ya oldukça yakın, zeytin ve zeytinyağı üretiminin hâkim olduğu, balıklarıyla meşhur küçük bir kasaba. Tirilye, küçük ve sakin yapısıyla hem gezmesi hem konaklaması keyifli bir kasaba olduğundan mutlaka görmelisiniz.

Gölyazı

İstanbulluların uğrak noktası olan Gölyazı, Bursa’nın sevimli ve huzurlu yerleşim yerlerinden biri. Nilüfer ilçesine bağlı olan Gölyazı, saplı ada özelliğine sahiptir. Köprü ile Bursa’ya bağlanmıştır. Gölyazı, muhteşem deniz manzarası ve yeşil atmosferiyle çok büyüleyici bir yer.

Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık, Osmanlı’dan bu yana tarihini ve kültürünü koruyarak günümüze ulaşmış önemli yerleşim bölgelerinden biri. Aslında cazip mimarisi ve tarihiyle şehrin en meşhur köyü sayılıyor. Yerli ve yabancı turistler, köyün atmosferini samimi buluyor, köydeki yaşantıyı deneyimlemeyi seviyor.

İznik

İznik bilindiği gibi çinileriyle meşhurdur. Şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olarak gerek İznik Kalesi gerekse İznik Gölü ile şehrin cazibe merkezlerinden kabul ediliyor. Bursa oteller, pansiyonlar açısından gelişmiş bir yer olduğundan İznik gezisinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, şehir gezinize küçük bir mola verebilirsiniz.

Bursa’nın Tarihi Yerleri

Bursa’da gezilecek yerler listesinin tarihi bölümünde öne çıkan yer önerileri şöyledir;

Bursa Hanları

Bursa’nın hanları, şehrin tarihi yönünü temsil etmekle kalmıyor aynı zamanda turizmini canlı tutuyor. Bursa’yı gezmek için plan yapanlar, listeye mutlaka hanları ekliyor. İpek Hanı, Koza Hanı, Emir Hanı gibi çeşitli hanlar, Bursa’nın tarihi dokusunu yakından görmenizi sağlayacak yapılardan oluşuyor. Han ziyaretinizde zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları şehrin ilgi çekici yapılarından biri diyebiliriz. İnegöl’e yakın olan kaplıcalar, turistler için cazip bir yer. Kaplıcaya girmek isteyenler için tesisler, oteller, pansiyonlar bulunuyor. Kaplıcalar hem sıcak su deneyimiyle dinlenmek hem de kaplıcanın ilgi çekici yapısını görmek için gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Ulu Camii

Bursa’nın sembolik yapılarından biri Ulu Camii’dir. Ulu Camii ihtişamlı bir mimariye sahip olduğu için çok ilgi görüyor, turistler tarafından çok seviliyor. Caminin mimarisi dokusunu, tarihi özelliklerini yitirmeden günümüzde varlığını sürdürmesi başlı başına cezbedici bir detay.

Müzeler

Bursa müze anlamında bereketli bir yer. Atatürk Müzesi ve Hünkar Köşkü Müzesi en çok ziyaret edilen iki müze olmasına karşın şehirde ve ilçelerde gezip görebileceğiniz, yeni tarihi bilgiler edinebileceğiniz, Bursa kültürünü yakından inceleyebileceğiniz müzeler gezebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2023, 23:03
YORUM EKLE