Seminer Döneminde Ek Ders

Seminer Döneminde Öğretmenler Ek Ders Ücreti Alabilir mi? Öğretmenler Seminer Döneminde Kaç Saat Ek Ders Ücreti Alır? seminerlerde öğretmenlere ödenecek

Seminer Döneminde Ek Ders

Seminer Döneminde Öğretmenler Ek Ders Ücreti Alabilir mi? Öğretmenler Seminer Döneminde Kaç Saat Ek Ders Ücreti Alır? seminerlerde öğretmenlere ödenecek ücret

Seminer Döneminde Ek Ders

Seminer Döneminde Öğretmenler Ek Ders Ücreti Alabilir mi?

Okulların kapatılmasına az bir süre kala önümüzdeki seminer döneminde öğretmenlerimize ek ders ödemesi yapılıp yapılamayacağı hususunda bilgi vermeye çalışacağız. Okullar kapatıldıktan iki hafta sonrası ve açılmadan iki hafta öncesi dönem eğitimciler tarafından seminer dönemi olarak adlandırılmaktadır.

Öğretmenler Seminer Döneminde Kaç Saat Ek Ders Ücreti Alır?

 Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın "Ek Ders Görevi" başlıklı 6. maddesinde konuya ilişkin düzenleme yapılmıştır. Söz konusu maddede; 

".....

(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir." hükmü yer almaktadır.

Maddede yer alan düzenlemeye göre; öğretmenlere seminer dönemlerinde iki haftaya kadar ek ders ücreti ödenmektedir. Haftalık ödenebilecek ek ders saat 15 saatle sınırlandırılmış olup bu da günlük 3 saatlik ek ders ücreti ödenebileceğini gösteriyor. Ek ders ücreti ödenebilmesi için görevin fiilen yapılması şartı da yer almaktadır. Dolayısıyla fiilen görev yapılmayan izinli, raporlu olan günler için ek ders ücreti ödenmesi mümkün değildir.

Kişinin raporlu olduğu günlerde kaç saatlik ek ders ücreti kesintisi yapılacağı sorusunun cevabı ise; günlük 3 saattir. Seminer döneminde alınan rapor günü ile günlük ek ders ücretini çarptığımızda kişiye ödenmeyecek olan ek ders saatine ulaşırız. Örneğin, kişi 3 gün rapor almışsa günlük üç saatten toplam 9 saatlik ek ders ücreti kesintisi yapılır.

Seminer döneminde ödenen ek ders ücreti branşlar arasında farklılık göstermeyip tüm öğretmenler için aynı şekilde uygulanacaktır. 

Madde düzenlemesi öğretmenleri kapsamakta olup idarecilere seminer döneminde bu maddeye göre ek ders ödenmesi mümkün değildir. Çünkü söz konusu maddede seminer döneminde ek ders ödenecek unvan olarak sadece öğretmenler zikredilmiştir. İdareciler ise standart ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerdir.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2022, 19:48
YORUM EKLE