Başöğretmen olma şartları

öğretmenlik meslek kanununa göre milli eğitim bakanlığında baş öğretmen olma şartları nelerdir. başöğretmen hizmet şartı Başöğretmenlik eğitim

Başöğretmen olma şartları

öğretmenlik meslek kanununa göre milli eğitim bakanlığında baş öğretmen olma şartları nelerdir. başöğretmen hizmet şartı Başöğretmenlik eğitim proğramı süresi ne kadardır?

Başöğretmen olma şartları

Başöğretmen olma şartları 

Öğretmenlik meslek kanununda yer alan düzenlemeler ile öğretmenlere başöğretmen olma hakkı getirilecek.Öğretmenlik meslek kanununda başöğretmen olma şartları aşağıda başlıklar halinde gösterilmiştir.

Başöğretmenlikte istenen hizmet süresi ne kadardır?

Kanun maddesinde yer alan düzenlemeye göre uzman öğretmenlikte en az 10 yıllık hizmeti olanların başöğretmen olabileceği hükmüne yer verilmiştir. Buna göre uzman öğretmenlik için istenen hizmet yılının da 10 yıl olduğu düşünüldüğünde başöğretmenlik için istenen hizmet yılı en az 20 yıl olmaktadır. Bunun 10 yıllık kısmında uzman öğretmenlikte geçmek zorundadır.

Başöğretmenlik eğitim proğramı süresi ne kadardır?

Başöğretmen olmak için uzman öğretmenlerden mesleki gelişime yönelik 240 saatten az olmamak üzere düzenlenen Başöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış  olma şartı vardır.

Başöğretmenlik için sınav varmı ?

Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlara başöğretmen sertifikası düzenlenir. doktora eğitimini tamamlayanlar ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulur

 

Kanun maddesinde yer alan düzenleme 

Uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan uzman öğretmenlerden mesleki gelişime yönelik 240 saatten az olmamak üzere düzenlenen Başöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olan ve mesleki gelişim alanlarında başöğretmenlik için öngörülen çalışmaları tamamlayanlar başöğretmen unvanı için yapılan yazılı sınava başvuruda bulunabilir. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlara başöğretmen sertifikası düzenlenir.

YORUM EKLE