1 Mayıs İşçi Bayramında Ek Ders Ödenir mi?

1 Mayıs İşçi Bayramında öğretmen Ek Ders Ödenir mi?, İşçi Bayramında Ek Ders Ödenir mi? öğretmenlere 1 mayısta ek ders ödemesi , milli bayramlarda

1 Mayıs İşçi Bayramında Ek Ders Ödenir mi?

1 Mayıs İşçi Bayramında öğretmen Ek Ders Ödenir mi?, İşçi Bayramında Ek Ders Ödenir mi? öğretmenlere 1 mayısta ek ders ödemesi , milli bayramlarda ek ders ödemeleri resmi bayramlarda ek ders ücreti ödenir mi

1 Mayıs İşçi Bayramında Ek Ders Ödenir mi?

 1 Mayıs İşçi Bayramında Ek Ders Ödenir mi? Öğretmenler 1 mayısda ek ders alabilir mi?

Milli eğitim bakanlığında öğretmen olarak çalışanların merak etmiş olduğu konulardan biriside ek ders ücretlerinin hangi resmi bayramlarda tatillerde ödeneceği hususunda olmaktadır.Bu bayramlardan biriside işçi bayramı olarak kutlanan 1 mayıs işçi bayramıdır.1 mayısta öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceğini açıklamaya çalışalım.

Bilindiği gibi,  ülkemizde resmi tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile düzenlenmiştir. Bu kanunda  dini ve milli bayramlar ile birlikte yılbaşı, 1 Mayıs ve 15 Temmuz tarihlerini resmi tatil günleri olarak belirlemiştir.

Ek ders ücreti ödemelerine ilişkin usul ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da yer almaktadır.  Söz konusu kararın “Ders Görevinin Yapılmış Sayılacağı Hâller” başlıklı 16. Maddesinde; “ …

İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.” hükmü yer almaktadır.

Maddede, sadece milli ve mahalli tatillerde ders görevinin yapılmış sayılacağı hükme  bağlamıştır. 2429 sayılı kanunda ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Zafer Bayramı, 23 Nisan, ve 19 Mayıs günleri ulusal bayramlarımız olarak kabul edilmiştir. Mevzuat hükümlerini birlikte değerlendirdiğimiz zaman 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda ek ders ücreti ödenmeyeceği anlaşılmaktadır.

Bu yazının tüm hakları Mevzuatinyeri.com’a aittir. 5856 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Aktif link verilmek suretiyle paylaşılabilir.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2022, 21:28
YORUM EKLE