Şube müdürü kadrosunda görev yapanlara seyyar görev tazminatı ödenir mi?

Kamu kurumlarında şube müdürü olarak görev yapanlara seyyar görev tazminatı ödemesi yapılabilir mi?

Şube müdürü kadrosunda görev yapanlara seyyar görev tazminatı ödenir mi?

Kamu kurumlarında şube müdürü olarak görev yapanlara seyyar görev tazminatı ödemesi yapılabilir mi?

Şube  müdürü kadrosunda görev yapanlara seyyar görev tazminatı ödenir mi?

Şube  müdürü kadrosunda görev yapanlar seyyar görev tazminatı ödenir mi?

Kamu kurumlarında şube müdürü kadrosunda bulunan kişilere seyyar görev tazminatı ödenip ödenmeyeceği kurumlarda merak konusu olmaktadır. Şube müdürü olarak görev yapanlara seyyar görev tazminatı ödenip ödenmeyeceğini açıklamaya çalışalım.

Bilindiği üzere, 6245 sayılı Harcırah Kanununun Seyyar olarak vazife gören memur ve hizmetliler başlıklı 49 uncu maddesinde,  Asli görevleri gereği memuriyet mahalli dışında ve belirli bir görev bölgesi (Merkez veya il kuruluşuna dâhil birimlerde il sınırı, bölge şeklinde çalışan birimlerde bölge sınırı) içinde fiilen gezici olarak görev yapan memur ve hizmetlilere gündelik ve (Aşağıda unvanları sayılanlar hariç) yol masrafı ödenmez.

Bunlardan, Maliye ve Gümrük Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özellikleri uygun görülenlere bu Bakanlıkça vize edilen cetvellere dayanılarak fiilen gezici görev yaptıkları günler için almakta oldukları aylık/kadro derecelerine göre müstahak oldukları yurtiçi gündeliklerinin üçte biri günlük tazminat olarak verilir

 hükmü yer almakta ve bu hüküm uyarınca asli görevleri gereği memuriyet mahalli dışında gezici olarak görev yapan memur ve hizmetlilere, Maliye Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özellikleri uygun görülenlere seyyar görev tazminatı ödenebilmektedir.

Bu çerçevede, mezkur Kanunun 49 uncu maddesine göre seyyar görev tazminatı ödenebilmesi için;

-Görevin gezici nitelikte olması ve sürekli olarak fiilen gezici görev yapılması,

-Gezici görevin, memur ve hizmetlinin asli görevinin görevi gereği olması,

-Gezici görevin, memuriyet mahalli dışında ve belirli bir görev bölgesi içinde olması, gerekmektedir.

Bu itibarla, fiilen şube müdürlüğü görevini yürüten personele, mezkur Kanununun 49 uncu maddesinde öngörülen şartları taşımamaları nedeniyle seyyar görev tazminatı ödenmesinin mümkün değildir.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 14:16
YORUM EKLE