Daha önce emekli olanlar ek gösterge artışından faydalanacak mı?

Cumhurbaşkanlığınca yapılan açıklama ile tüm memurlara 600 puan ek gösterge artışı yapıldı,Daha önce emekli olanlarda bu ek gösterge artışından

Daha önce emekli olanlar ek gösterge artışından faydalanacak mı?

Cumhurbaşkanlığınca yapılan açıklama ile tüm memurlara 600 puan ek gösterge artışı yapıldı,Daha önce emekli olanlarda bu ek gösterge artışından faydalanacak ve maaşlarında artış olacak.

Daha önce emekli olanlar ek gösterge artışından faydalanacak mı?

Daha önce emekli olanlar ek gösterge artışından faydalanacak mı?

600 puanlık ek gösterge artışı ile birlikte emekl olacak olan memurların yükselmiş oldukları ek gösterge rakamına göre maaş ve ikramiyelerinde farklı tutarlarda artış yaşanacaktır.Memurlar içinde özellikle 3600 ek göstergeye yükselecek olan polis, öğretmen, hemşire ve bazı müdürlerin emekli maaşlarında bariz bir artış yaşanacaktır. Daha önce polis hemşire öğretmen kadrolarında çalışırken emekli olanların emekli maaş ödemeleri ocak 2023 tarihinden itibaren 3600 ek gösterge rakamına göre hesaplanarak ödenmeye başlanacaktır. Bugünkü rakamlara göre yaklaşık 1250-1300 TL civarında emekli maaşında artışa neden olacaktır.

Konuya ilişkin mevzuat düzenlemesi 5510 sayılı kanununun geçici 4. maddesinde yapılmıştır.

Emekli olan kişilerin ek gösterge artışından yararlanmaları 5510 sayılı Kanun Geçici Madde 4 hükmünde yer alan, "5434 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra barem, teşkilat, kadro ve sair kanunlar ile aynı rütbe, kadro ve sair kanunlarda yapılacak değişiklikler sonucunda aylık tutarlarında meydana gelecek yükselmeler, aynı rütbe, kadro unvanı ve dereceden bağlanmış bulunan emeklilik, malullük ve vazife malullük aylıkları ile dul ve yetim aylıkları hakkında da uygulanır. " hükmü ile sağlanmaktadır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
bbb
bbb - 2 yıl Önce

biri yer biri bakar kıyamet dediğin ordan kopar.

sss
sss - 2 yıl Önce

herild yani.