Mehil Müddeti Hesaplama

Mehil Müddeti Hesabı Nasıl Yapılır? Naklen atanan memurun mehil müddeti hesaplama, memur mehil izni hesaplama , memur mehil süresi kaç gün

Mehil Müddeti Hesaplama

Mehil Müddeti Hesabı Nasıl Yapılır? Naklen atanan memurun mehil müddeti hesaplama, memur mehil izni hesaplama , memur mehil süresi kaç gün

Mehil Müddeti Hesaplama

Mehil Müddeti Hesabı Nasıl Yapılır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Atamalarda görev yerine hareket ve işe başlama süresi” başlıklı 62 nci maddesinde "Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar" hükmü yer almaktadır.

Sosyal Medya Takip Adreslerimiz

Güncel Haberler için sitemizi FACEBOOK ve TWİTTER Üzerindende Takip Edebilirsiniz.

Memurun Mehil Süre Hesabı

İlgili hüküm değerlendirildiğinde naklen memuriyet mahalli dışındaki bir göreve atananların mehil müddeti

  • Atama emirlerinin kendilerine tebliğinden itibaren başlayacaktır.Çoğu kurumda tebliğ daha önce yapılıp ayrılış daha sonra yapılabilmektedir.Ancak kanun maddesine bakıldığında mehil müddetinin yani 15 günlük sürenin başlangıcı tebliğden  itibaren başlamaktadır.Bu hususta memurların dikkatli olması gerekmektedir.
  • Mehil müddetinin hesabında 15 gün hesaplanırken tebliğ yapılan gün mehil müddetinin hesabında dikkate alınmaz.Örneğin tebliğ ayın 1 inde yapılmış ise 15 günlük süre ayın 2 inde başlar.
  • Mehil izni kullanan memur yeni atanmış olduğu kuruma 15. günü takip eden işgünü işe başlamak zorundadır.Yukarıda vermiş olduğumuz örneğe göre değerlendirme yapmak gerekirse ayın 1 inde atama emrini tebliğ alan memur ayın 2.sinden itibaren 15 gün sayacaktır.Memurun mehil süresi ayın 16 sında 15 günü doldurmaktadır.Bu memur en geç ayın 17 sinde atanmış olduğu yerde göreve başlamak zorundadır.
  • Bu memurun mehil müddetinin bitimi olan ayın 17 sinin resmi tatil olan cumartesi veya pazar gününe denk geldiğini varsayarsak bu memur yeni görev yerinde bu günleri takip eden ilk iş günü olan pazartesi günü göreve başlamak zorundadır.
  • Resmi tatil kavramına 1 mayıs,23 nisan gibi tarihler dahil olduğu gibi ramazan ve kurban bayramları da resmi tatil olduğundan mehil müddetinin bitiminin bu zamanlara denk gelmesi halinde de memur bu izinlerin bitimini takip eden ilk iş gününde göreve başlamak zorundadır.

www.kamumevzuatı.com Sitesinden alınmıştır.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2023, 17:48
YORUM EKLE