Görevde Yükselme Sınavında Harcırah

görevde yükselme sınavına memuriyet mahalli dışına gidecek olan memurlara geçici görev yolluğu ödenmesi

Görevde Yükselme Sınavında Harcırah

görevde yükselme sınavına memuriyet mahalli dışına gidecek olan memurlara geçici görev yolluğu ödenmesi

Görevde Yükselme Sınavında Harcırah

Görevde Yükselme Sınavında Harcırah , ehliyet tespiti için il dışına giden memura ödenecek harcırah 

Bilindiği üzere kamu kurumları çeşitli zamanlarda kurumlarında çalışan memurlar için görevde yükselme sınavları çerçevesinde sınavlar yapmaktadırlar.İlgili sınavlar için sınav giren memurlar memuriyet mahalli dışındaki yerlere gitmekte ve sınav günlerinde geçici görevli olmaktadırlar.Görevde Yükselme eğitimine katılanların geçici görev yolluğu alıp alamayacaklarını bu yazımızda anlatmaya çalışacağız.

6245 sayılı harcırah kanununun Ehliyet tespiti, imtihan ve hava değişimi için başka yere gönderilenler: başlıklı
18. maddesininde " Memurlar, yardımcı hizmetler sınıfına dahil personel ve kurumlarda yalnız ödenek mukabili çalışanlardan, memuriyet mahalli dışına;
a. Görevlerine ait mesleki ve sıhhi yeterliklerinin tespiti veya kurumlarınca görülecek lüzum üzerine imtihan için gönderilenlere, gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedi günü için gündelik ödenir" hükmü yer almaktadır.

Harcırah kanununda yer alan hüküm doğrultusunda şeflik,müdürlük v.b görevde yükselme sınavı kapsamında memuriyet mahalli dışında sınavlara katılanlara gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ve sınav yerinde de geçirecekleri en fazla 7 gün yevmiye ve konaklama ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Ayrıca sınav ve imtihan için geçici görevli olarak memuriyet mahalli dışına gidenlere yolluk ödenebilmesi için merkezi yönetim harcama belgeleri yönetmeliğinin 27. maddesinde yer alan hükme göre sınava katılanların sınava katıldıklarına ilişkin belge ibraz etmeleri gerekmektedir.Yönetmelikte yer alan düzenleme "e) Görevine ait mesleki ve sıhhi yeterliliklerinin tespiti veya kurumlarınca görülecek lüzum üzerine sınav için gönderilenler ile yurtiçinde mesleki bilgilerini artırmak amacıyla memuriyet mahalli dışında açılan kurs veya okullara gönderilenlerin söz konusu sınav veya kursa katıldığını gösteren belgenin," ödeme  belgesine bağlanması gerekir." şeklindedir.

Konunun daha iyi anlaşılması için bir örnek vermek gerekirse:

A Bakanlığında çalışan bir memur görevde yükselme sınavı kapsamında 20.07 2017 tarihinde yapılacak sınav için . malatya ilinden  ankara iline geçici görevli olarak 19.07.2017 tarihinde  gitmiş ve 19.07.2017 tarihinde bir gün sınav yerinde konaklamış sınavın yapıldığı gün tekrardan yola çıkarak malatya iline  geri dönmek üzere 20.07.2017 tarihinde yola çıkmış ve 21.07.2017 tarihinde sabah saat 7 de malatya iline varmıştır.İlgilinin alabileceği geçici görev yolluğunu hesaplayalım.

Memurun Harcırahı       =36,25 TL

Malatya Ankara Otobüs =70 TL

Malatya İkametgah-Otogar Taksi=20 TL

Ankara Otogar-İkametgah Taksi=30 TL

Ankara İkametgah-Otagar taksi=30 TL

Malatya otogar-İkametgah taksi=20 TL

Konaklama Gider =100 TL

Gidiş Yol Parası

Taksi+Otobüs+Taksi
20+70+30 120 TL
Ödenecek Günlük Yevmiye 3*36,25

 
108,75 TL
Ödenecek Konaklama Bedeli  

1 gün *54,37 TL


 
54,37
Dönüş Yol Parası

Taksi+Otobüs+Taksi
30+70+20 120 TL
Toplam Ödenecek Geçici Görev

Yolluk Tutarı


 
403,12TL

Açıklama :Konaklama bedeli hesabında memurun  yevmiyesinin  %50 artırımlı tutarı  hesaplanmıştır.Geçici görev yolluğunda taksi parası fiilen taksiye binilip ücret ödenmesi durumunda yapılan bir ödemedir.Taksiyle yolculuk yapılmamış ise kullanılan mutat taşıt ücreti üzerinden ödeme yapılmak zorundadır.24 saati aşan görevlendirmelerde  her gün için 1 yevmiye verilir.24 saatten az süreler içinde 1 yevmiye hesaplanır.Hesaplamada 19.20 ve 21 tarihleri için toplam 3 gün yevmiye verilmiştir.

Diğer güncel makalelerimizden haberdar olmak için Facebook Grubumuza üye Olabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022, 21:12
YORUM EKLE