MHRS'de randevu almadan muayene olunabilecek

Muayene olmak için MHRS'de randevu alma şartı kaldırıldı

MHRS'de randevu almadan muayene olunabilecek

Muayene olmak için MHRS'de randevu alma şartı kaldırıldı

MHRS'de randevu almadan muayene olunabilecek

MHRS'de randevu almadan muayene olunabilecek

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, MHRS'den randevu almadan hasta muayenesi yapılması için birimlerine yazı gönderdi. Bakanlığın yazısında "Koronavirüs (COVID-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde tam kapanma döneminde alınan kararlar doğrultusunda, uyulacak tedbirlerin yer aldığı 27/04/2021 tarih ve E-32693113-469 sayılı yazımızın I. maddesinde “Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” talimatlandırılmıştır.

Bahse konu talimatımızın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri sunulacaktır.” şeklinde uygulanması ve bu doğrultuda kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda;" denildi

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı : E-32693113-010.99

Konu : MHRS’de Poliklinik Muayene Randevuları

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : 27/04/2021 tarihli ve 32693113-469-E-32693113-469-267 sayılı yazı.

Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinde. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında verilecek muayene randevusu hizmetlerine ilişkin usûl ve esaslar Yönerge (Merkezi Hekim Randevu Sistemi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge) ile oluşturulmuştur.

Koronavirüs (COVID-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde tam kapanma döneminde alınan kararlar doğrultusunda, uyulacak tedbirlerin yer aldığı 27/04/2021 tarih ve E-32693113-469 sayılı yazımızın I. maddesinde “Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” talimatlandırılmıştır.

Bahse konu talimatımızın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri sunulacaktır.” şeklinde uygulanması ve bu doğrultuda kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Sabahattin AYDIN

Bakan a.

Bakan Yardımcısı

DAĞITIM:

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2022, 13:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Remzi KARAKUŞ
Remzi KARAKUŞ - 2 yıl Önce

Alınan karar çok isabetli olmuştur.
Tabii alınan kararı uygulanıp uygulanmadığı kontrolü de yapılmasını temenni eder
Saygılar sunarım