Memurların hac için alacakları aylıksız izin hakkı

Memurlara toplu sözleşmede yapılan düzenleme ile hacca gitmek istemeleri ve yıllık izinleri olmamaası halinde aylıksız izin alabilmeleri imkanı tanındı.

Memurların hac için alacakları aylıksız izin hakkı

Memurlara toplu sözleşmede yapılan düzenleme ile hacca gitmek istemeleri ve yıllık izinleri olmamaası halinde aylıksız izin alabilmeleri imkanı tanındı. Memurlar toplu sözleşmede yer alan hüküm gereği kurumlarına dilekçe ile başvuru yaparak kurumlarından aylıksız ücretsiz izin talep edebilecekler

Memurların hac için alacakları aylıksız izin hakkı

Hacca Gitmek İsteyen Memura ücretsiz aylıksız izin verilir mi?

Kamu kurumlarında çalışan memurlardan hacca gitmek isteyen memurlar daha önceki yıllarda yıllık izinlerini kullanarak hac vazifesini yerine getirmekteydi.Memurlara toplu sözleşmede yapılan düzenleme ile hacca gitmek istemeleri ve yıllık izinleri olmamaası halinde aylıksız izin alabilmeleri imkanı tanındı. Memurlar toplu sözleşmede yer alan hüküm gereği kurumlarına dilekçe ile başvuru yaparak kurumlarından aylıksız ücretsiz izin talep edebilecekler.Memurun hac için kullanacağı aylıksız izinler diğer aylıksız izinlerden farklı bir izin olup memurun diğer aylıksız izin haklarından herhangi bir kaybı olmayacaktır.

2018 2019 Yılları için imzalanan toplu sözleşme metnine göre "Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen hac kurası sonucunda hacca gitmeye hak kazanan memurların kullanabilecekleri yıllık izinleri kalmamışsa, ilgili personeller ücretsiz izin kullanabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2022, 19:46
YORUM EKLE