2018 Uzlaştırmacı Sınav Başvurusu

2018 Uzlaştırmacı Sınav Başvurusu Adalet Bakanlığınca Uzlaştırmacı olarak görev yapacak olanlar için 2018

2018 Uzlaştırmacı Sınav Başvurusu

2018 Uzlaştırmacı Sınav Başvurusu Adalet Bakanlığınca Uzlaştırmacı olarak görev yapacak olanlar için 2018

2018 Uzlaştırmacı Sınav Başvurusu

2018 Uzlaştırmacı Sınav Başvurusu


Adalet Bakanlığınca Uzlaştırmacı olarak görev yapacak olanlar için 2018 yılında uzlaştırmacı sınavı yapılacaktır.Yapılacak Olan Sınav 11 Mart 2018 tarihinde yapılacak olup sınav başvuruları ile 20 Aralık 2017-08 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.İlgili sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (Anadolu - Avrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacaktır.Sınavda 100 adet soru sorulacak olup sınava girecek olan adaylara ilgili soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verilecektir.Uzlaştırmacı sınavında başarılı olmak için sınava giren adayların en az 70 puan almaları gerekecektir.Uzlaştırmacı sınavında yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir.


2018 Yılı Uzlaştırmacı Sınav Başvurusuna İlişkin Adalet Bakanlığı İlanı Yazımız ekinde yer almaktadır.


 


A-Bakanlığımızca “2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı” 11 Mart 2018 tarihinde yapılacaktır.




B-Başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle //uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp (UYAP Uzlaştırmacı Portal) internet adresi üzerinden 20 Aralık 2017 – 08 Ocak 2018 tarihleri arasında alınacaktır. 20 Aralık 2017 Çarşamba günü sınav başvuruları başlayacak, 08 Ocak 2018 günü gece 23:59'da sona erecektir. Başvuruyu yapan adaylar 20 Aralık 2017 – 08 Ocak 2018 tarihleri arasında aşağıda F bendinde belirtilen evrakları aynı internet adresinden elektronik ortama aktararak göndereceklerdir Başvuru yapmadan önce başvuru kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz. Başvuru için tıklayınız.

https://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/destek/uzlastirmaci_aday_basvuru_kilavuzu.pdf




C- Yazılı Sınav, Anadolu Üniversitesi tarafından 11 Mart 2018 Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (Anadolu - Avrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacaktır. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 150 (yüz elli) dakika sürecektir.Adayların sınavda uyması gereken kurallar Ek-1’de yer almaktadır.




D- Sınavın organizasyonu ve uygulanması tamamen Anadolu Üniversitesi’nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Sınav soruları 100 adet olup, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı ve 2 (iki) kitapçık türünde olacaktır. Cevap kâğıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen sorular olması durumunda, söz konusu sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır.


Sonuç bilgisi olarak; 70 ve üzerinde puan alan adaylar için “Başarılı” ibaresi, 70 puanın altında puan alan adaylar için “Başarısız” ibaresi yer alacaktır.

E- Uzlaştırmacı sınavına başvuracakların;

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Tam ehliyetli olmak,

c) Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

ç) Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış  olmak,

d) Kasten işlenmiş bir suçtan mahkûm olmamak,

e) Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak,

Şartlarını haiz olmaları gerekmektedir.

F-Sınava başvurular :

Sınava başvuracak adaylar, başvurularını 20 Aralık 2017 - 08 Ocak 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle //uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp internet adresi (UYAP Uzlaştırmacı Portal) üzerinden ilgili alanları doldurup, istenilen belgeleri okunaklı biçimde elektronik ortama aktararak göndereceklerdir. Bunun dışında herhangi bir yöntem ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Adaylar, elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle //uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp internet adresi (UYAP Uzlaştırmacı Portal) üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanları doldurup, aşağıdaki evrakları tek tek tarayarak ya da fotoğraflarını çekerek sisteme okunaklı biçimde aktarıp göndereceklerdir:

1-Uzlaştırmacı eğitimini tamamladığını gösterir belge,

2-Hukuk Fakültesi mezunları yönünden; Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu gösteren diploma veya bitirme belgesi onaylı sureti,

3-Hukuk fakültesi mezunu dışındaki hukuk öğrenimi görmüş adaylar yönünden; mezun olduğu bölümü gösteren diploma veya bitirme belgesinin onaylı sureti ile not dökümünü gösterir belge (transkript).

NOT: İki yıllık önlisans öğreniminden sonra dört yıllık yüksek öğrenimini dikey geçiş ile tamamlayanların hem ön lisans hem de lisans diplomaları veya bitirme belgelerinin onaylı suretleri ile not dökümlerini sisteme eklemeleri gerekmektedir. Bu durumda, iki yıllık ön lisans öğreniminden sonra lisans öğrenimini dikey geçiş ile tamamlayan adayların hem ön lisans hem de lisans diplomalarını birlikte tarayarak tek evrak halinde “DİPLOMA” sekmesine, ilgili ön lisans ve lisans transkriptlerini birlikte tarayarak tek evrak halinde “TRANSKRİPT” sekmesine yüklemeleri gerekmektedir. Sınav başvurusunun değerlendirilmesi aşamasında eksik veya hatalı durumlar tespit edildiğinde söz konusu eksikliklerin “Uyap Uzlaştırmacı Portal” (başvurunun yapıldığı //uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp adlı internet adresi) üzerinden giderilmesi istenecektir. Bu nedenle, adayların söz konusu adresi sık sık kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sisteme yanlış evrak aktaran veya başvuru koşullarını taşımadığı tespit edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve Anadolu Üniversitesine gönderilecek başvuru listesine alınmayacaklardır.

Adayların, //uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/index.jsp internet adresi (UYAP Uzlaştırmacı Portal) üzerinden gerçekleştirdiği başvuruda sisteme aktardıkları evrak ile belirttikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Aday, başvurusunda sisteme aktardığı evrak ile belirttiği bilgilerinin eksik ve yanlış olması sebebiyle doğacak sonuçlardan sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde aday, aradan geçen

süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Adayların başvurularının kontrolü Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından yapılacak, başvurusu kabul edilen adayların T.C. Kimlik numaralarını içeren liste en geç 22 Ocak 2018 tarihinde Anadolu Üniversitesine bildirilecektir.

G- Başvuru ve ekleri şartların mevcut olup olmadığı açısından incelenecek, şartları taşıyanların adı ve soyadı yazılı liste Alternatif Çözümler Daire Başkanlığımızın www.alternatifcozumler.adalet.gov.tr adresinde 22 Ocak 2018 tarihinde ilân edilecektir. Başvuru esnasında soruların bir veya birkaçını cevapsız bırakanlar ile sınava girebilme hakkını taşımadıkları tespit edilenlerin başvuruları reddedilip, bu durum kendilerine bildirilecektir. Uzlaştırmacı sınavına başvuru şartlarını taşıyanlara ilişkin liste Anadolu Üniversitesi’ne gönderildikten sonra listedeki adayların, Üniversite tarafından 29.01- 09.02.2018 tarihleri arasında sınav başvuruları alınacaktır. Aday listesinde yer alan adaylar, sınav başvurularını Üniversite’nin “Sınav Hizmetleri” web sitesi (sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden,

sınav takviminde belirtilen süre içerisinde yapacaklar ve sınav merkezlerini seçeceklerdir. Bu listede bulunmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuru süresi dolduktan sonra, adaylar kişisel bilgiler, sınav merkezi vb. konularda değişiklik yapamayacaktır. Sınav başvurusu için her aday Üniversite’ye 135 (yüzotuzbeş) TL ödeyecektir. Ödeme, sınav başvurusu esnasında Üniversite’nin Sınav Hizmetleri Sistemi üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla yapılacaktır. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir. Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir. Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, Üniversite’ye sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-2) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

H- Adayların kimlik bilgisi, fotoğrafı, sınav merkezi, sınav binası, sınav salonu, sınav tarihi, sınav saati, sınav konusu vb. bilgileri içeren “Sınav Giriş Belgeleri”, Üniversite tarafından hazırlanacak ve 05-10 Mart 2018 tarihleri arasında Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden adayların erişimine açılacaktır.

I-Adaylar sınava girebilmek için sınav giriş belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır. Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamalarına yönelik olarak 12-16 Mart 2018 tarihleri arasında Alternatif Çözümler Daire Başkanlığına yazılı olarak itiraz edebilirler. Dilekçe belirtilen tarih aralığında Alternatif Çözümler Daire Başkanlığının Milli Müdafaa Cad. No:22 Bakanlıklar Kızılay/ANKARA adresine ulaştırılmalıdır. Başka kanallardan yapılan veya zamanında ulaşmayan itirazlar dikkate alınmaz. Süre hesabında Ceza İşleri Genel Müdürlüğü evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi ve benzeri bilgiler yazılı olmayan ve imzalanmamış dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacaktır. İtiraz sonuçları ilgililere 27 Mart 2018 tarihinde Başkanlıkça yazılı olarak bildirilecektir.

J-Yazılı sınav sonuçları //www.alternatifcozumler.adalet.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 7 gün içinde, Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı’na yazılı olarak itiraz edebilirler. Dilekçe Alternatif Çözümler Daire Başkanlığının Milli Müdafaa Cad. No:22 Bakanlıklar Kızılay/ANKARA adresine ulaştırılmalıdır. Başka kanallardan yapılan veya zamanında ulaşmayan itirazlar dikkate alınmaz. Süre hesabında Ceza İşleri Genel Müdürlüğü evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi ve benzeri bilgiler yazılı olmayan ve imzalanmamış dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacaktır. Sınava yapılan itirazlar Anadolu Üniversitesine, Başkanlık tarafından 7 gün içerisinde bildirilir. İtiraz sonuçları da ilgililere aynı süre zarfında Başkanlıkça yazılı olarak bildirilecektir. İtirazı kabul edilenlerin listesi ayrıca Alternatif Çözümler Daire Başkanlığımızın //www.alternatifcozumler.adalet.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 09:54
YORUM EKLE