İdari İzinlerde tüm memurlar İzinli sayılabilir mi?

İdari İzinlerde Kamu Kurumlarındaki Tüm Memurlar İzinli mi Sayılır? idari izinlerde göreve gelecek olan memurlara yazılı bildirim yapılmalıdır.

İdari İzinlerde tüm memurlar İzinli sayılabilir mi?

İdari İzinlerde Kamu Kurumlarındaki Tüm Memurlar İzinli mi Sayılır? idari izinlerde göreve gelecek olan memurlara yazılı bildirim yapılmalıdır.

İdari İzinlerde tüm memurlar İzinli  sayılabilir mi?

İdari İzinlerde Kamu Kurumlarındaki Tüm Memurlar İzinli mi Sayılır?

 Cumhurbaşkanlığınca kamu personellerinin 24 Nisan tarihinde idari izinli oldukları yönünde karar verilmiştir.Bu karardan sonra ise kurumların çoğu tarafından ilgili izin sanki resmi bir tatilmiş gibi algılanmaktadır.   Bu şekilde çoğu kurumda idari izin olan günlerde tüm memurlar işe gelmemektedir..Ancak çoğu kamu kurum ve kuruluşu tarafından yapılan bu uygulama yanlış bir uygulama olup bu şekilde işlemde bulunan kurum amirlerinin disiplin soruşturması ve disiplin cezaları ile karşı karşıya kalmaları mümkündür.

İdari izinlerde tüm kamu personeline genel bir izin verilmekte ancak kurum amirlerini de bu izinli personeller arasından asgari düzeydeki personelin idari izin günlerinde iş yerinde bulundurma zorunluluğu getirilmektedir.Dolayısıyla kurum amiri zorunlu işler için asgari düzeyde personelin işyerinde bulundurmak için yazılı olarak idari izin günlerinde işe gelecek olan personellere bildirim yapmak zorundadır.Konuya ilişkin idari izin yazısı ile göreve gelecek personellere yazılı bildirim yapılması gerektiği hakkındaki danıştay kararı yazımız ekindedir

İdari İzinli Günlerde Göreve Gelecek Personele Yazılı Bildirim Yapılması Hk Karar

T.C. D A N I Ş T A Y Onikinci Daire Esas No : 2014/2487 Karar No : 2014/8794

Özeti :Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün “idari izin” konulu genelgesi ile idari izin olarak ilan edilen tarihlerde görevli personel olarak belirlendiği yolunda kendisine bildirim yapılmayan davacınınanılan genelge uyarınca belirtilen tarihlerde idari izinli olduğunun kabulü gerektiğinden, “özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmeme” eylemi sübuta ermediğinden disiplin cezası ile cezalandırılmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı hakkında.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 13:56
YORUM EKLE