Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinde Yol İzni Hakkı Var mı?

Yol İzni 4 B Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinde Yol İzni Hakkı Var mı? sözleşmeli personele yıllık izin kullanırken yol izni verilebilir mi, 4 b

Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinde Yol İzni Hakkı Var mı?

Yol İzni 4 B Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinde Yol İzni Hakkı Var mı? sözleşmeli personele yıllık izin kullanırken yol izni verilebilir mi, 4 b çalışan yol izin hakkı

Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinde Yol İzni Hakkı Var mı?

Yol İzni 4 B

Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinde Yol İzni Hakkı Var mı?

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memurların ilgili kanunun 102. maddesinde yer alan "Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.” hükmü gereğince yol izni kullanma hakları bulunmaktadır.Memurlara yol izni verilip verilmemesi amirin takdirinde olup memura yıllık izine ayrılması esnasında verilecek olan yol izni memurun yıllık iznini memuriyet mahalli dışında geçireceği izinler için verilmesi gereken bir izindir.

Sözleşmeli Personelin İzinlerine İlişkin Düzenlemeler Hangi Mevzuatta Yapılmıştır?

Sözleşmeli personel kapsamında 4 B li olarak çalışan personellerin izin haklarına ilişkin düzenlemeler ise  6/6/1978-7/15754 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

İlgili kararın 9. maddesinde  "bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir" hükmüne yer verilmiş.Yine ilgili madde de sözleşmeli personellerin doğum,analık,ölüm v.b izinleri hakkında açıklama yapılmıştır.

Yapılan açıklamalara bakıldığında 4 b sözleşmeli personelin yıllık izinler esnasında kullanabileceği yol iznine ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemiştir.

Sözleşmeli personellerin izin haklarına ilişkin düzenlemenin yapıldığı Bakanlar Kurulu Kararında hüküm olmaması sebebiyle sözleşmeli personel olarak çalışan kişilerin yıllık izinde yol izninden faydalanması mümkün değildir.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 17:43
YORUM EKLE