Sözleşmeli öğretmen ücretlerinin tespitinde hangi hizmet süreleri esas alınmalı?

Sözleşmeli personel ücretinin tespitinde daha önce resmi ve özel kuruluşlarda geçen sürenin etkisi var mı? Sözleşmeli ücretinde hangi süreler dikkate

Sözleşmeli öğretmen ücretlerinin tespitinde hangi hizmet süreleri esas alınmalı?

Sözleşmeli personel ücretinin tespitinde daha önce resmi ve özel kuruluşlarda geçen sürenin etkisi var mı? Sözleşmeli ücretinde hangi süreler dikkate alınır?

Sözleşmeli öğretmen ücretlerinin tespitinde hangi hizmet süreleri esas alınmalı?

Sözleşmeli öğretmen ücretlerinin tespitinde hangi hizmet süreleri esas alınmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerin ücretlerinin tespitinde, yalnızca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli öğretmen pozisyonunda geçen hizmet sürelerinin değerlendirilmenin mümkün olduğu, bu kapsamın dışındaki hizmet sürelerinin sözleşme ücretinin tespitinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı yönünde görüş bildirdi.

T.C

MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü


 

Sayı : 28892082-869-E.3896971
Konu : Sözleşmeli Öğretmen Ücretleri

MUŞ VALİLİĞİNE
(II Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : 14.02.2020 tarihli ve 47093652-841.99-E.3302761 sayılı yazınıız.

Bakanlığımızda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilenlerin ücretlerinin tespitinde daha önce resmî ve özel sektörde görev yaptıkları sürelerin dikkate alınıp alınmayacağı ile sözleşmeli öğretmenlere ödenecek olan güncel sözleşme ücretlerinin bildirilmesi talebine ilişkin ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3'üncü maddesinin birinci fıkrasında; "Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında(2) geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir. ..' ’hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede, Bakanlığımızda sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilenlerin ücretlerinin tespitinde, yalnızca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli öğretmen pozisyonunda geçen hizmet sürelerinin değerlendirilmesi mümkün olup bu kapsamın dışındaki hizmet sürelerinin sözleşme ücretinin tespitinde değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, Bakanlığımız eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenlere ödenecek ücretlere yöne!ik değişen katsayı tarkı esas alınarak bilgi amaçlı olarak hazırlanan örnek bordrolar, 08.01.2020 tarihinde 81 İl millî eğilim müdürlüğüne elektronik posta ekinde gönderilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Ahmet AYTAÇ

Bakan a.

Daire Başkanı

YORUM EKLE