İDKK'dan iki önemli karar

İDKK'dan iki önemli karar

İDKK'dan iki önemli karar

İDKK'dan iki önemli karar

İDKK'dan iki önemli karar

İç Denetim Koordinasyon Kurulundan iki önemli karar

İç Denetim Koordinasyon Kurulu, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan iç denetçileri ilgilendiren iki önemli karar aldı. Söz konusu kararlara göre;

-İç Denetçilerin ve İç Denetim Birimi Başkanının görev yaptıkları kurumun üst yöneticileri birinci disiplin amiri olarak belirlenmiştir.

-Pandemi dönemiyle sınırlı olmak üzere (2020 yılı Mart ayından başlamak üzere) çevrimiçi (online) eğitimler, sertifika derecelendirmelerinde ve sertifikaların geçerlilik sürelerinin sürdürülmesinde dikkate alınacaktır.

1-) 20/8/2021 tarihli ve 3 sayılı Kurul Kararı
İç Denetçiler ile İç Denetim Birim Başkanı için disiplin amirinin tespitinde; 5018 sayılı Kanunun 11 inci maddesi ile 9 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusu kapsamında tespit edilecek üst yöneticinin İç Denetçilerin ve İç Denetim Birimi Başkanının birinci disiplin amiri olarak belirlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir.

2-) 23/9/2021 tarihli ve 4 sayılı Kurul Kararı
İç denetçilerin kamu iç denetçi sertifikalarının derecelendirilmesinde ve iç denetçi adaylarının sertifika geçerliliklerinin sürdürülmesinde ibraz etmeleri gereken İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi kapsamındaki eğitimler için pandemi dönemiyle sınırlı olmak üzere (2020 yılı Mart ayından başlamak üzere) çevrimiçi (online) eğitimlerin kabul edilebilmesine karar verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 11:06
YORUM EKLE