Doçentlik Sınavı için bekleme süresi düşürülüyor

Üniversitelerarası Kurulca belirlenen takvime göre yılda iki kez yapılabilen doçentlik başvuru sayısının arttınlabilmesine yönelik düzenleme yapılarak

Doçentlik Sınavı için bekleme süresi düşürülüyor

Üniversitelerarası Kurulca belirlenen takvime göre yılda iki kez yapılabilen doçentlik başvuru sayısının arttınlabilmesine yönelik düzenleme yapılarak bekleme süresi azaltılacaktır.

Doçentlik Sınavı için bekleme süresi düşürülüyor

Doçentlik Sınavı için bekleme süresi düşürülüyor 

Madde ile 2547 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile Üniversitelerarası Kurulca belirlenen takvime göre yılda iki kez yapılabilen doçentlik başvuru sayısının arttınlabilmesine yönelik düzenleme yapılarak bekleme süresi azaltılacaktır. Ayrıca doçentlik sınavında değerlendirmeye esas alman raporlar ile yayın ve çalışmaların inceleme sonuçlarının adaya gönderilmesi yöntemi zaman kaybımn önlenmesi amacıyla terkedilerek doçentlik smavında değerlendirmeye esas alman raporlar başta olmak üzere jüri üyelikleri, jüri ve başvuru sonucunun elektronik ortamda ilgililerin erişimine açılması öngörülmektedir.

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde yapılan düzenlemeye ilişkin yer alan kanun maddesi aşağıda yer almaktadır.

MADDE 2- 2547 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin (a) fıkrasına “takvime göre yılda” ibaresinden sonra gelmek üzere “en az” ibaresi eklenmiş ve (b) fıkrasının ikinci paragrafının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Jüri üyelikleri, jüri, değerlendirmeye esas alman raporlar ve başvuru sonucu ilgililere elektronik ortamda erişime açılır ve bu bilgiler, erişime açıldığı tarihi izleyen beşinci gün ilgililere tebliğ edilmiş sayılır.”

YORUM EKLE