Taşeron İşçilere Çocuk Yardımı Ödenme Şartları

Taşeron İşçilere Çocuk Yardımı Ödenme Şartları Kadroya Geçen Taşeron işçi çocuk yardımı ödenme şartları, 4 d işçi kaç çocuk için çocuk

Taşeron İşçilere Çocuk Yardımı Ödenme Şartları

Taşeron İşçilere Çocuk Yardımı Ödenme Şartları Kadroya Geçen Taşeron işçi çocuk yardımı ödenme şartları, 4 d işçi kaç çocuk için çocuk yardımı alır ,işçi kaç çocuk için yardım alabilir 4 D Kamu İşçileri Evlenen Çocuğu için Çocuk Yardımı Alabilir mi? Ticaretle Uğraşan Çocuklar İçin İşçiye Çocuk Yardımı Ödenebilir mi?  İşçi Kaç Çocuk İçin Çocuk Yardımı Alabilir ?

Taşeron İşçilere Çocuk Yardımı Ödenme Şartları

4 D Kamu İşçilerine  Çocuk Yardımı Ödenme Şartları

Taşeron işçi iken kadroya geçen işçilere ödenecek olan çocuk yardımında yaşanan tereddütlere ilişkin Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü yazı yayımlandı.İlgili yazı ile taşeron işçilerin çocukları için kaç yaşına kadar çocuk yardımı alacağı,her ikisi de taşeron işçi olanlara çocuk yardımının nasıl ödeneceği,öğrenim görmekte olan çocuklar için işçiye ödenecek çocuk yardımı,işçinin çocuklarının evlenmesi halinde çocuk yardımının nasıl ödeneceği,taşeron işçinin çocuğunun çalışması durumunda çocuk yardımının ödenip ödenmeyeceği gibi bir çok husus açıklığa kavuşturulmuştur.

Taşeron işçi iken 696 sayılı KHK ile kamu kurumlarında sürekli işçi kadrolarına ve belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilere ödenecek olan çocuk yardımı ile ilgili düzenleme 02.04.2018 tarihinde çalışma bakanlığınca yayımlanan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre yapılmaktadır.Çalışma Bakanlığınca yayımlanan ilk yazıda taşeron işçi iken kadroya geçen işçilere üç çocukla sınırlı olmak kaydı ile çocuk yardımı yapılacağı hükmüne yer verilmiş ancak ödemeye ilişkin açıklamalara yer verilmemişti.Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün   98425987-045.02-E.59630 sayılı yazısı ile sağlık bakanlığına vermiş olduğu görüşte taşeron işçilere ödenecek olan çocuk yardımının esasları belirlenmiştir.İlgili yazıda yer alan hükümlere göre taşeron işçinin çocuk yardımında aşağıdaki durumlara göre ödeme yapılacaktır.

4 D Kamu İşçilerine İşçi Kaç Yaşındaki Çocuğu İçin Çocuk Yardımı Alabilir?

-Taşeron işçiler çocuk yardımından çocukları 18 yaşını doldurana kadar yararlanabileceklerdir.

4 D Kamu İşçilerine Okuyan öğrenim Gören Çocukları için Çocuk Yardımı Nasıl Ödenecektir.?

-18 yaşını dolduran işçinin çocuğu yüksek öğrenime devam ediyor ise işçi çocuk yardımından 25 yaşına kadar yararlanabilecektir.18 yaşını dolduran çocuk eğer yüksek öğrenime geçiş yapamaz ise işçinin çocuk yardımı kesilecek,daha sonra 25 yaşına kadar işçi çocuğunun üniversite kazanması halinde işçiye çocuk yardımı tekrardan verilecektir.18 ile 25 yaş arasındaki çocuk yardımı taşeron işçinin çocuğunun okumasına bağlı olarak verilecektir.İlgili düzenlemeden çocuğu açık öğretim fakültesinde okuyan çocuklarıda yararlanacaktır.Ancak hem açık öğretim fakültesi okuyup hemde gerçek veya tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışan çocuklar için bu yardım işçiye ödenmeyecektir.Öğrenim görmekte iken tatil devresinde çalışanlar ile staj veya mesleki eğitim görenler çocuklar için çocuk yardımı ödemesine devam edilecektir.

4 D Kamu İşçileri Evlenen Çocuğu için Çocuk Yardımı Alabilir mi?

-Kadroya geçen 4 d li işçinin çocuğunun evlenmesi halinde 18 yaşından küçük bile olsa veya 25 yaşına kadar öğrenimine devam etmiş olsa bile çocuk yardımı ödemesi yapılmayacaktır.

Ticaretle Uğraşan Çocuklar İçin İşçiye Çocuk Yardımı Ödenebilir mi?

-4 d li  işçinin çocukları kendi namlarına ticaret ile uğraşıyorlar ise taşeron işçi çocuk yardımından faydalanamayacaktır.

 İşçi Kaç Çocuk İçin Çocuk Yardımı Alabilir ?

-Kadroya Geçen  işçiye en fazla üç çocuk için çocuk yardımı ödemesi yapılacaktır.

Her İkiside Taşeron İşçi Olan Eşlerin Her İkiside Çocuk Yardımı Alabilir mi?

-Taşeron işçinin hem kendisinin hemde eşinin kamu kurumlarında işçi statüsünde çalışmaları halinde çocuk yardımı sadece bir eşe ödenecektir.

-Kamu kurum ve kuruluşlarının mükerrer ödemeye sebebiyet vermemesi açısından işçilerden çocuk yardımına ilişkin bildirim almaları ve bu bildirimlerde eşinin çocuk yardımı almadığına dair beyanın eklenmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.

Taşeron İşçiye Ödenecek Olan Çocuk Yardımı Tutarı Ne Kadardır?

-Toplu sözleşme hükümlerine göre ödenen aylık 25 TL lik çocuk yardımı tutarı brüt olup ilgili tutardan gerekli kesintiler yapıldıktan sonra ödeme yapılması gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 08:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
SELAMİ APARI
SELAMİ APARI - 2 yıl Önce

DEVAMSIZLIK VEYA ÜCRETSİZ İZİN DURUMUNDA ÇOCUK YARDIMI VE DİĞER SOSYAL YARDIMLAR VERİLEBİLİRMİ