Hastanelerde çalışan 4 d li işçilere bulaşıcı hastalık risk primi ödemesi

koronavirüs salgını nedeniyle kamu hastanelerinde görev yapan temizlik ve güvenlikçi olarak çalışan 4 d li işçilere günlük 2 TL bulaşıcı hastalık

Hastanelerde çalışan 4 d li işçilere bulaşıcı hastalık risk primi ödemesi

koronavirüs salgını nedeniyle kamu hastanelerinde görev yapan temizlik ve güvenlikçi olarak çalışan 4 d li işçilere günlük 2 TL bulaşıcı hastalık risk primi ödemesi yapılabilir mi?

Hastanelerde çalışan 4 d li işçilere bulaşıcı hastalık risk primi ödemesi

Hastanelerde çalışan 4 d li işçilere bulaşıcı hastalık risk primi ödemesi

Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık tesislerinde çalışan işçiler yoğun şekilde hastalar ile muhattap olmaktadırlar. 696 sayılı KHK ile kamuda işçi kadrolarına geçirilen işçilere ödenecek mali ve sosyal haklara ilişkin olarak Çalışma Bakanlığınca yayımlanan 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23.ve 24. maddesinin altıncı fıkrasında; geçişten önce alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin, anılan madde kapsamında yer alan idarelerce sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin ücreti ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacağı düzenlemiştir

İlgili düzenlemede 

2)BULAŞICI HASTALIK VE RİSK PRİMİ

Hastanelerin bulaşıcı hastalık riski taşıyan yerlerinde fiilen çalışan temizlik işçilerine fiilen çalışılan günler için 2,00(iki)TL/Gün bulaşıcı hastalık ve risk primi verilir. şeklinde hüküm yer almaktadır.

Hastanelerin hangi birimlerinin riskli birim olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde daha önceki yıllarda yayınlanmış olan yazıda riskli bölümler aşağıda yer alan yazıdaki gibi değerlendirilmiştir.

Koronavirüs kapsamında hastanelerde çalışan işçilerin bulaşıcı hastalık risk priminden yararlandırılması gerekmektedir.

Sağlık tesislerinde;Hastaların izolasyona alındığı bölümler, tüberküloz şüphesi vc/veya tanısı alan hasta takibi yapılan üniteler, infeksiyon hastalıkları klinikleri gibi immünsüpresil hastaların izlendiği bölümlerin bulaşıcı hastalık açısından riskli ünite olarak değerlendirilmesi, bu birimler dışında kalan s e tereddüt yaşanılan alanlar için kurum yapısı, ilgili alanda sunulan sağlık hizmetleri ve hasta popülasyonu esas alınmak kaydı ile enfeksiyon kontrol komitesi görüşü alınarak bulaşıcı hastalık riski açısından değerlendirilmesi  gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 14:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 4 yıl Önce

Günlük 2 tl veren bi zihniyet