2020 /5 Sağlık Bakanlığı kpss atamasında dikkat edilecek hususlar

2020 /5 Sağlık Bakanlığı kpss atamasında dikkat edilecek hususlar , 2020 5 sağlık bakanlığı kpss atamasında başvuru şartları, kimler başvuru yapamaz,

2020 /5 Sağlık Bakanlığı kpss atamasında dikkat edilecek hususlar

2020 /5 Sağlık Bakanlığı kpss atamasında dikkat edilecek hususlar , 2020 5 sağlık bakanlığı kpss atamasında başvuru şartları, kimler başvuru yapamaz, istifa sonrası tekrardan başvuru, 4 b li çalışanlar sağlık bakanlığı atamasına başvuru yapabilir mi

2020 /5 Sağlık Bakanlığı kpss atamasında dikkat edilecek hususlar

2020 /5 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ POZİSYONLARI AÇIKLAMALAR VE UYARILAR

1. Bu tercih kılavuzunda bulunan pozisyonlara yerleşenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilecektir.

2. Sağlık Bakanlığı Taşra (SB-Taşra) teşkilatı sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecektir.

3. Tercihlerin geçerli olabilmesi için, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun 5 durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

4. Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

5. Yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildikten sonra, adayların göreve başlamak üzere başvuruda bulunacakları tarihler, istenen belgeler ve diğer bilgiler //www.yhgm.saglik.gov.tr internet sayfasında duyurulacaktır.

6. ÖSYM tarafından tercihine yerleştirilenlere, Sağlık Bakanlığı tarafından göreve başlama işlemleri için herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

7. Sağlık Bakanlığı veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dâhil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) fıkrasına göre memur veya (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalışanların (unvan/branş değişikliği olanlar hariç) tercih işlemi yapmamaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.

8. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre veya Sağlık Bakanlığı ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dahil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında (*) ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında (**) yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

9. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamında bulunanlar hariç olmak üzere;

a) Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışmakta iken, 01.04.2019 tarihinden sonra Bakanlıkça sözleşmesi feshedilen veya sözleşmesini feshedenlerin atamaları yapılmayacaktır.

b) Sağlık Bakanlığı veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dâhil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken, 01.04.2019 tarihinden sonra kurumlarınca sözleşmesi feshedilen veya sözleşmesini feshedenlerin atamaları yapılmayacaktır.

c) Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderilmesi gereken son tarih olan 01.04.2020 tarihi itibarıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre sözleşmeli sağlık personeli olarak çalıştığı tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır.

d) Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderilmesi gereken son tarih olan 01.04.2020 tarihi itibarıyla Sağlık Bakanlığı veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dâhil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel olarak çalıştığı tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır. 

10. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkraları uyarınca;

a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışmakta iken sözleşmesini tek taraflı feshedenlerin,

b) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği nedeniyle sözleşmesini tek taraflı feshedenlerin,

c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle kurumlarından yer değişikliği talebinde bulunmuş olmakla birlikte talepleri; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak yerine getirilemediğinden, sözleşmesini tek taraflı feshedenlerin, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan atamaları yapılacaktır.

Bu kapsamda sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adayların, söz konusu istisnalardan yararlanabilecek durumda olduklarını gösteren belgeleri, ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra bir dilekçe ekinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresine posta veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

11. Sağlık Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılamayacaktır

YORUM EKLE