Seçim Müdürlerinin Tayin ve Nakil Hakları

Seçim Müdürlerinin Tayin ve Nakil Hakları Yüksek Seçim Kuruluna Bağlı olarak görev yapan seçim müdürü ve Seçim Müdürü ve Yardımcılarının Zorunlu

Seçim Müdürlerinin Tayin ve Nakil Hakları

Seçim Müdürlerinin Tayin ve Nakil Hakları Yüksek Seçim Kuruluna Bağlı olarak görev yapan seçim müdürü ve Seçim Müdürü ve Yardımcılarının Zorunlu Yer değiştirme Suretiyle Atamada Uygulanacak Esaslar Seçim Müdürlerinin Mazerete Dayalı Olarak Tayin Hakları Varmıdır?

Seçim Müdürlerinin Tayin ve Nakil Hakları

Seçim Müdürlerinin Tayin ve Nakil Hakları

Yüksek Seçim Kuruluna Bağlı olarak görev yapan seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılarının yer değiştirme,tayin ve atanmalarına ilişkin hükümler Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav Atama Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. İlgili yönetmeliğin  Zorunlu Yer Değiştirme Suretiyle Atama başlıklı 23. maddesine göre  Seçim müdürü ve müdür yardımcıları zorunlu yer değiştirme suretiyle atamaya tâbi personel kapsamındadır.Zorunlu yer değiştirmeye tabi personeller yazımız ekinde yer alan tabloda yer alan il ve ilçelerde belli bir süre çalışmak ve bu bölgelerdeki hizmet süreleri dolduktan sonrada diğer yerlere atanmak zorundadırlar.İlgili yönetmeliğe göre seçim müdürlerinin atanacakları hizmet bölgeleri 5 bölge olarak belirlenmiştir.Bu bölgelerdeki zorunlu hizmet süreleri , beşinci ve dördüncü bölgelerde üç yıl, üçüncü bölgede dört yıl, ikinci bölgede beş yıl, birinci bölgede altı yıldır. Seçim müdürü ve müdür yardımcıları bölge esasına göre çalışırlar.Seçim müdürü ve yardımcıları  kendisinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçelere ve altı yıldan fazla görev yaptıkları yerlere,atanamazlar.Seçim müdürü ve müdür yardımcıları için nakil kararnamesi, seçim dönemleri hariç, her yıl Haziran ila Eylül arasındaki dönemde çıkarılır.Seçim müdürleri ile yardımcılarının zorunlu hizmetlerinde Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav Atama Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliğinin 25. maddesinde sayılan  aşağıda yer alan esaslar uygulanır.

Seçim Müdürü ve Yardımcılarının Zorunlu Yer değiştirme Suretiyle Atamada Uygulanacak Esaslar

 (1) Zorunlu yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerinin tamamlanması esastır.

(2) Zorunlu yer değiştirme suretiyle atamaya tabi personel geçici görevde geçen süreler de dâhil, aynı yerde altı yıldan fazla çalışamazlar. Ancak bu süreyi dolduranlar, ihtiyaç duyulması halinde Başkanın kararıyla en fazla bir yıl daha aynı yerde çalışabilirler.

(3) Zorunlu yer değiştirme suretiyle yapılacak atamaların beşinci bölgeden başlanmak suretiyle yapılması esastır. Ancak, herhangi bir sebeple bu bölgeye ataması yapılmayıp da, diğer bölgelere ataması yapılmış olanlar, bu bölgelerdeki zorunlu hizmet süresini tamamladıktan sonra alt bölgelere atanırlar.

(4)Bu Yönetmelikte belirtilen istisnalar dışında, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süresini tamamlayan personelin daha önce görev yapmadığı veya zorunlu çalışma süresini tamamlamadığı başka hizmet bölgesine atanması esastır. Ancak alt bölgelerdeki hizmet süresini tamamlayanlar talepleri halinde ve kadro durumunun zorunlu kıldığı hallerde aynı hizmet bölgesi ya da daha alt hizmet bölgesinde çalıştırılabilirler.

(5) Bulunulan hizmet bölgesinde herhangi bir nedenle zorunlu hizmet süresinden fazla geçen süreler, çalışılmayan veya zorunlu hizmet süresi tamamlanmamış olan bir üst bölgedeki zorunlu çalışma süresinden sayılır. Ancak, üst bölgelerdeki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmış ise görev yaptığı hizmet bölgesinde fazladan çalışılan süreler bir alt bölgedeki zorunlu hizmet süresinden sayılır.

(6) 4 üncü ve 5 inci hizmet bölgelerinde yer alan hizmet alanlarında asgari iki yıl, diğer hizmet bölgelerinin hizmet alanlarında ise asgari üç yıl çalışılması halinde, aynı hizmet bölgesi içindeki diğer hizmet alanlarına atanma talep edilebilir.

(7)Tüm bölgelerde zorunlu hizmet sürelerini tamamlayanlar, birinci bölgedeki hizmet alanlarına atanırlar. Bunlardan son görev yerinde altı yılı doldurmuş olanlar, uygun kadro bulunması halinde birinci hizmet bölgesi içerisindeki hizmet alanlarına, uygun kadro bulunmaması halinde ikinci hizmet bölgesine atanırlar. Talep halinde diğer hizmet bölgelerinden herhangi birine de atanabilirler.

(8) Seçim bürosu kapatılan yerlerde görev yapan seçim müdürü ve müdür yardımcısı, bu yerler kapatılmadan önceki bölge hizmet süresine, bölgesi değiştirilen yerlerde görev yapanlar ise atandıkları tarihteki bölge hizmet süresine tâbidir.

(9) Seçim müdürü ve müdür yardımcılığı unvanlarından birinde görev yapılan süreler, seçim müdürü ve müdür yardımcılığı unvanlarından birine geçiş yapılması halinde hizmet süresinin değerlendirilmesinde esas alınır.

(10) Seçim müdürü ve müdür yardımcıları için nakil kararnamesi, seçim dönemleri hariç, her yıl Haziran ila Eylül arasındaki dönemde çıkarılır.

(11)Mazeret kapsamında ataması yapılanlar, mazeretlerinin herhangi bir nedenle ortadan kalkması durumunda kadro, ihtiyaç ve bölgelerdeki hizmet süreleri dikkate alınarak uygun bir hizmet bölgesine atanabilirler.

(12)Genel hayatı etkileyen savaş, sıkıyönetim, afet ve diğer olağanüstü hallerde ihtiyacı karşılamak amacıyla, herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın yer değiştirme suretiyle atama yapılabilir. Bu fıkra hükmüne göre atama yapılan yerdeki hizmet süreleri, beşinci bölgeden başlanmak suretiyle alt bölgelerde geçmiş sayılır.

(13) Hizmet gereği veya ihtiyaç duyulması halinde, seçim müdür yardımcısı seçim müdürü olarak, seçim müdürü de müdür yardımcısı olarak atanabilir. Ancak, seçim müdürü ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunanların talebi üzerine de bu şekilde atama yapılabilir.

Seçim Müdürlerinin Mazerete Dayalı Olarak Tayin Hakları Varmıdır?

Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav Atama Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliğine  göre seçim müdür ve yardımcılarının mazerete dayalı atamalarına ilişkin hükümler başlıklar halinde gösterilmiştir.

 Sağlık Durumu nedeniyle atama

MADDE 29 - (1) Kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının, görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığını veya mevcut görev yerinin, söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler, sağlık mazeretine dayanarak mazeretinin karşılanabileceği bir yere yer değiştirme suretiyle atanabilirler.

Aile birliği mazereti nedeniyle atama

MADDE 30 - (1) Aile birliği mazeretine dayanarak yer değiştirme suretiyle atama, memurun;

a)Kamu personeli olan eşinin, kurum içi yer değiştirme suretiyle atanma imkânının olmaması veya mevzuatı uyarınca eşin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması durumunda bu kapsamdaki eşin bulunduğu yere,

b)Eşlerin her ikisinin de Kurul teşkilatında çalışıyor olması halinde, daha fazla hizmet ihtiyacının bulunduğu yere,

c)Eşlerin, farklı kurumda çalışıyor olması halinde kurumlar arası gerekli koordinasyon sağlanmak suretiyle her iki kurumun da öncelikli hizmet ihtiyacının bulunduğu yere,

ç) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere,

atanması suretiyle yapılabilir.

(2)Aile birliği mazeretine dayanarak yer değiştirme suretiyle atanma isteğinde bulunan memur, eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen çalıştığına ilişkin belgeyi ibraz etmekle yükümlüdür. Ayrıca yer değiştirme suretiyle atanma başvurusuna, evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir.

(3)Aile birliği mazereti nedeniyle atananlar, göreve başladıkları tarihten itibaren sağlık, can güvenliği ve hizmet gereği veya deprem, yangın, sel gibi doğal afet durumları hariç olmak üzere bir yıl geçmedikçe, aile birliği mazereti nedeniyle yeniden atanamazlar.

Can güvenliği mazereti nedeniyle atama

MADDE 31 - (1) Can güvenliği mazeretine dayanarak yer değiştirme suretiyle atama;

a)  Memurun kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından birinin, bulunduğu yerde kalmasının can güvenliğini tehdit altında bırakacağını adli veya mülki idare makamlarından alınacak belge ile belgelendirilmesi halinde başka bir yere yer değiştirme suretiyle atanabilir.

b)  Ayrıca, 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca hakkında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir kararı alınan memur, başka bir yere atanabilir.

Hizmet gereği atama

MADDE 32 - (1) Adlî veya idarî soruşturma sonucunda görev yaptığı yerde kalmaları uygun görülmeyen memurlar, bu Yönetmelikte belirtilen zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan ve yer değiştirme sureti ile atanma dönemi beklenmeksizin, hizmet gereği olarak; birim amirinin teklifi üzerine veya Başkan tarafından resen başka bir yere atanabilirler.

(2) Bu maddeye göre ataması yapılanlar;

a)   Atandığı yerde göreve başladığı tarihten itibaren en az iki yıl görev yapması,

b) Atandığı yerde adalet müfettişleri tarafından denetleme yapılmış ise, adına düzenlenen denetim raporlarının iyi olması,

c) Son iki yıl içerisinde uyarma ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış bulunması,

ç) Son iki yıl içerisinde taksirli suçlar dışında paraya çevrilmiş veya tecil edilmiş olsa bile hükümlülüğü ile adlî ve idarî soruşturması veya ceza davasının bulunmaması,

d) Atanmak istediği yerde durumuna uygun boş kadro ve ihtiyaç bulunması

halinde kendi isteği ile yer değiştirme suretiyle atanma talebinde bulunabilirler. Ancak askerlikte, açıkta ve aylıksız izinde geçirilen süreler ile hastalık raporlarının üç aydan fazlası iki yıllık süreden sayılmaz.

(3) Hizmet gereği olarak atananlar; önceki görev yaptığı yere on yıl dolmadan atanamazlar.

Seçim Müdür ve Yardımcılarının Hizmet Bölgeleri Tablo

İL İLÇE BÖLGELER İL İLÇE BÖLGELER
ADANA SEYHAN 1 ANKARA KALECİK 3
ADANA ÇUKUROVA 1 ANKARA NALLIHAN 3
ADANA TUFANBEYLİ 4 ANTALYA KEMER 2
ADANA KARATAŞ 2 ANTALYA DEMRE 3
ADANA CEYHAN 2 ANTALYA AKSEKİ 3
ADANA YUREĞİR 1 ANTALYA ELMALI 3
ADANA YUMURTALIK 3 ANTALYA MURATPAŞA 1
ADANA KOZAN 2 ANTALYA KUMLUCA 3
ADANA SARIÇAM 1 ANTALYA SERİK 2
ADANA FEKE 4 ANTALYA KONYAALTI 1
ADANA KARAİSALI 4 ANTALYA FİNİKE 3
ADANA POZANTI 3 ANTALYA ALANYA 2
ADANA İMAMOĞLU 3 ANTALYA GAZİPAŞA 3
ADANA ALADAĞ 5 ANTALYA MANAVGAT 2
ADIYAMAN GERGER 5 ANTALYA KEPEZ 1
ADIYAMAN MERKEZ 2 ANTALYA AKSU 1
ADIYAMAN GÖLBAŞI 4 ANTALYA KAŞ 3
ADIYAMAN KAHTA 4 ANTALYA DÖŞEMEALTI 1
ADIYAMAN BESNİ 4 ANTALYA GÜNDOĞMUŞ 4
AFYON MERKEZ 1 ANTALYA KORKUTELİ 3
AFYON ŞUHUT 4 ARDAHAN MERKEZ 3
AFYON BOLVADİN 3 ARDAHAN GÖLE 4
AFYON SİNCANLI 4 ARDAHAN HANAK 5
AFYON EMİRDAĞ 3 ARDAHAN POSOF 5
AFYON iscehisar 4 ARTVİN MERKEZ 3
AFYON ÇAY 3 ARTVİN YUSUFELİ 5
AFYON DAZKIRI 4 ARTVİN HOPA 3
AFYON SANDIKLI 3 ARTVİN BORÇKA 3
AFYON DİNAR 3 ARTVİN ARHAVI 3
AĞRI MERKEZ 3 ARTVİN ŞAVŞAT 5
AĞRI DİYADİN 5 AYDIN DİDİM 2
AĞRI DOĞUBEYAZIT 3 AYDIN BOZDOĞAN 3
AĞRI ELEŞKİRT 4 AYDIN KUŞADASI 2
AĞRI PATNOS 4 AYDIN ÇİNE 3
AĞRI TAŞLIÇAY 5 AYDIN EFELER 1
AĞRI TUTAK 5 AYDIN GERMENCİK 3
AKSARAY MERKEZ 2 AYDIN NAZİLLİ 2
AKSARAY ORTAKÖY 3 AYDIN KARACASU 3
AKSARAY ESKİL 4 AYDIN SÖKE 2
AMASYA MERZİFON 2 BALIKESİR AYVALIK 2
AMASYA SULUOVA 3 BALIKESİR KARESİ (M) 1
AMASYA MERKEZ 2 BALIKESİR EDREMİT 2
AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY 4 BALIKESİR İVRİNDİ 3
AMASYA TAŞOVA 4 BALIKESİR ALTIEYLÜL(M) 1
ANKARA KAZAN 2 BALIKESİR KEPSUT 3
ANKARA ALTINDAĞ 1 BALIKESİR BURHANİYE 2
ANKARA YENİMAHALLE 1 BALIKESİR SUSURLUK 3
ANKARA ÇANKAYA 1 BALIKESİR SAVAŞTEPE 3
ANKARA HAYMANA 3 BALIKESİR GÖNEN 2
ANKARA KIZILCAHAMAM 2 BALIKESİR ERDEK 2
ANKARA ŞEREFLİKOÇHİSAR 3 BALIKESİR SINDIRGI 3
ANKARA SİNCAN 1 BALIKESİR DURUSUNBEY 3
ANKARA ETİMESGUT 1 BALIKESİR BANDIRMA 2
ANKARA ELMADAĞ 2 BALIKESİR BİGADİÇ 3
ANKARA YURTDIŞI 1 BALIKESİR MANYAS 3
ANKARA BEYPAZARI 3 BALIKESİR MARMARA 3
ANKARA PURSAKLAR 1 BARTIN MERKEZ 2
ANKARA KEÇİÖREN 1 BARTIN AMASRA 3
ANKARA GÖLBAŞI 1 BARTIN ULUS 4
ANKARA AKYURT 3 BATMAN GERCÜŞ 5
ANKARA ÇUBUK 2 BATMAN MERKEZ 2
ANKARA POLATLI 2 BATMAN SASON 5
ANKARA BALA 3 BATMAN KOZLUK 5
ANKARA MAMAK 1 BAYBURT MERKEZ 3

İL İLÇE BÖLGELER İL İLÇE BÖLGELER
BİLECİK GOLPAZARI 4 DENİZLİ TAVAS 3
BİLECİK MERKEZ 2 DENİZLİ ÇARDAK 3
BİLECİK BÖZÜYÜK 2 DENİZLİ KALE 4
BİLECİK OSMANELİ 3 DENİZLİ PAMUKKALE 3
BİLECİK SÖGUT 3 DENİZLİ ACIPAYAM 3
BİNGÖL KİĞI 5 DENİZLİ BULDAN 3
BİNGÖL MERKEZ 3 DENİZLİ ÇAL 3
BİNGÖL GENÇ 5 DENİZLİ ÇAMELİ 4
BİNGÖL KARLIOVA 5 DİYARBAKIR ERGANİ 4
BİNGÖL SOLHAN 5 DİYARBAKIR SUR 1
BİTLİS MUTKİ 5 DİYARBAKIR SİLVAN 4
BİTLİS MERKEZ 3 DİYARBAKIR BAĞLAR 1
BİTLİS TATVAN 3 DİYARBAKIR ÇINAR 4
BİTLİS ADİLCEVAZ 4 DİYARBAKIR KAYAPINAR 1
BİTLİS AHLAT 4 DİYARBAKIR YENİŞEHİR 1
BİTLİS HİZAN 5 DİYARBAKIR BİSMİL 4
BİTLİS GÜROYMAK 4 DİYARBAKIR ÇERMİK 5
BOLU MUDURNU 3 DİYARBAKIR ÇÜNGÜŞ 5
BOLU GEREDE 2 DİYARBAKIR DİCLE 5
BOLU MENGEN 3 DİYARBAKIR HANİ 5
BOLU MERKEZ 1 DİYARBAKIR HAZRO 5
BOLU GÖYNÜK 4 DİYARBAKIR KULP 5
BURDUR GÖLHİSAR 3 DİYARBAKIR LİCE 2
BURDUR TEFENNİ 4 DİYARBAKIR EĞİL 5
BURDUR BUCAK 3 DÜZCE MERKEZ 2
BURDUR YEŞİLOVA 4 DÜZCE YIĞILCA 4
BURDUR MERKEZ 2 DÜZCE AKÇAKOCA 3
BURSA OSMANGAZİ 1 EDİRNE MERKEZ 1
BURSA YILDIRIM 1 EDİRNE KEŞAN 2
BURSA NİLÜFER 1 EDİRNE ENEZ 3
BURSA İZNİK 2 EDİRNE İPSALA 3
BURSA KELES 4 EDİRNE UZUNKÖPRÜ 2
BURSA YENİŞEHİR 3 ELAZIĞ KEBAN 4
BURSA MUSTAFAKEMALPAŞA 2 ELAZIĞ KARAKOÇAN 4
BURSA KARACABEY 2 ELAZIĞ KOVANCILAR 4
BURSA İNEGÖL 2 ELAZIĞ MERKEZ 1
BURSA ORHANELİ 3 ELAZIĞ MADEN 3
BURSA MUDANYA 2 ELAZIĞ PALU 4
BURSA GEMLİK 2 ERZİNCAN TERCAN 4
BURSA ORHANGAZİ 2 ERZİNCAN MERKEZ 2
ÇANAKKALE EZİNE 3 ERZİNCAN KEMALİYE 5
ÇANAKKALE LAPSEKİ 5 ERZİNCAN ÇAYIRLI 5
ÇANAKKALE MERKEZ 1 ERZİNCAN İLİÇ 5
ÇANAKKALE BAYRAMİÇ 3 ERZİNCAN KEMAH 4
ÇANAKKALE YENİCE 3 ERZİNCAN REFAHİYE 4
ÇANAKKALE GÖKÇEADA 3 ERZURUM AŞKALE 4
ÇANAKKALE BİGA 2 ERZURUM ÇAT 5
ÇANAKKALE ÇAN 3 ERZURUM YAKUTİYE 1
ÇANAKKALE GELİBOLU 2 ERZURUM PALANDÖKEN 1
ÇANAKKALE AYVACIK 4 ERZURUM İSPİR 5
ÇANKIRI ŞABANÖZÜ 4 ERZURUM TORTUM 5
ÇANKIRI ÇERKEŞ 3 ERZURUM HINIS 3
ÇANKIRI KURŞUNLU 4 ERZURUM HORASAN 4
ÇANKIRI MERKEZ 2 ERZURUM KARAYAZI 5
ÇANKIRI ILGAZ 3 ERZURUM OLTU 3
ÇORUM MERKEZ 2 ERZURUM PASİNLER 4
ÇORUM ALACA 3 ERZURUM ŞENKAYA 5
ÇORUM KARGI 4 ERZURUM TEKMAN 5
ÇORUM BAYAT 4 ESKİŞEHİR SİVRİHİSAR 3
ÇORUM İSKİLİP 3 ESKİŞEHİR TEPEBAŞI 1
ÇORUM OSMANCIK 3 ESKİŞEHİR BEYLİKOVA 4
ÇORUM SUNGURLU 2 ESKİŞEHİR ODUNPAZARI 1
DENİZLİ SARAYKÖY 3 ESKİŞEHİR ÇİFTELER 3
DENİZLİ MERKEZEFENDİ (M) 1 ESKİŞEHİR MİHALIÇÇIK 3
DENİZLİ ÇİVRİL 3 GAZİANTEP ARABAN 5

 

İL İLÇE BÖLGELER İL İLÇE BÖLGELER
GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL 1 İSTANBUL PENDİK 1
GAZİANTEP ŞAHİNBEY 1 İSTANBUL KADIKÖY 1
GAZİANTEP İSLAHİYE 3 İSTANBUL ARNAVUTKÖY 1
GAZİANTEP NİZİP 3 İSTANBUL FATİH 1
GAZİANTEP NURDAGI 4 İSTANBUL SANCAKTEPE 1
GİRESUN ALUCRA 4 İSTANBUL SULTANGAZİ 1
GİRESUN MERKEZ 2 İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE 1
GİRESUN TİREBOLU 2 İSTANBUL TUZLA 1
GİRESUN ESPİYE 3 İSTANBUL BAYRAMPAŞA 1
GİRESUN DERELİ 4 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR 1
GİRESUN GÖRELE 2 İSTANBUL ADALAR 1
GİRESUN BULANCAK 2 İSTANBUL ÇATALCA 2
GİRESUN ŞEBİNKARAHİSAR 3 İSTANBUL ŞİLE 2
GÜMÜŞHANE MERKEZ 3 İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA 1
GÜMÜŞHANE TORUL 4 İSTANBUL AVCILAR 1
GÜMÜŞHANE KELKİT 4 İSTANBUL ESENYURT 1
GÜMÜŞHANE ŞİRAN 5 İZMİR DİKİLİ 2
HAKKARİ YÜKSEKOVA 5 İZMİR FOÇA 2
HAKKARİ ÇUKURCA 5 İZMİR BUCA 1
HAKKARİ ŞEMDİNLİ 5 İZMİR KONAK 1
HAKKARİ MERKEZ 2 İZMİR KİRAZ 3
HATAY ANTAKYA (M) 1 İZMİR KARŞIYAKA 1
HATAY ALTINÖZÜ 4 İZMİR KEMALPAŞA 2
HATAY HASSA 4 İZMİR KARABAGLAR 1
HATAY ERZİN 3 İZMİR SELÇUK 2
HATAY KIRIKHAN 3 İZMİR TORBALI 2
HATAY SAMANDAĞ 3 İZMİR SEFERHİSAR 2
HATAY DEFNE (M) 1 İZMİR GAZİEMİR 1
HATAY DÖRTYOL 2 İZMİR MENEMEN 1
HATAY İSKENDERUN 2 İZMİR ALİAGA 1
HATAY REYHANLI 3 İZMİR KARABURUN 3
HATAY YAYLADAG 4 İZMİR NARLIDERE 1
IGDIR ARALIK 5 İZMİR ÖDEMİŞ 2
IGDIR MERKEZ 3 İZMİR BERGAMA 2
IGDIR TUZLUCA 5 İZMİR BALÇOVA 1
ISPARTA MERKEZ 1 İZMİR URLA 2
ISPARTA EGİRDİR 3 İZMİR BORNOVA 1
ISPARTA SENİRKENT 3 İZMİR BAYINDIR 2
ISPARTA KEÇİBORLU 3 İZMİR BAYRAKLI 1
ISPARTA ŞARKİKARAAGAÇ 3 İZMİR MENDERES 1
ISPARTA SÜTÇÜLER 4 İZMİR ÇİGLİ 1
ISPARTA YALVAÇ 3 İZMİR KINIK 3
İSTANBUL MALTEPE 1 İZMİR TİRE 2
İSTANBUL ATAŞEHİR 1 İZMİR GÜZELBAHÇE 1
İSTANBUL KARTAL 1 İZMİR ÇEŞME 2
İSTANBUL BEŞİKTAŞ 1 K. MARAŞ ANDIRIN 4
İSTANBUL ÇEKMEKÖY 1 K. MARAŞ ONİKİŞUBAT 1
İSTANBUL BAKIRKÖY 1 K. MARAŞ AFŞİN 3
İSTANBUL BEYKOZ 1 K. MARAŞ TÜRKOGLU 3
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ 1 K. MARAŞ ELBİSTAN 3
İSTANBUL SİLİVRİ K. MARAŞ GÖKSUN 4
İSTANBUL EYÜP 1 K. MARAŞ PAZARCIK 3
İSTANBUL GÜNGÖREN 1 K.MARAŞ DULKADİROGLU 1
İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE 1 KARABÜK SAFRANBOLU 3
İSTANBUL SARIYER 1 KARABÜK ESKİPAZAR 4
İSTANBUL ŞİŞLİ 1 KARABÜK MERKEZ 2
İSTANBUL ZEYTİNBURNU 1 KARABÜK YENİCE 4
İSTANBUL BAHÇELİEVLER 1 KARAMAN MERKEZ 2
İSTANBUL ESENLER 1 KARAMAN SARIVELİLER 5
İSTANBUL ÜMRANİYE 1 KARAMAN ERMENEK 3
İSTANBUL SULTANBEYLİ 1 KARS MERKEZ 2
İSTANBUL BEYOGLU 1 KARS ARPAÇAY 5
İSTANBUL BAGCILAR 1 KARS DİGOR 5
İSTANBUL KAGITHANE 1 KARS KAGIZMAN 4
İSTANBUL ÜSKÜDAR 1 KARS SARIKAMIŞ 3

 

 

İL İLÇE BÖLGELER İL İLÇE BÖLGELER
KARS SELİM 5 KÜTAHYA GEDİZ 3
KASTAMONU TOSYA 3 KÜTAHYA MERKEZ 1
KASTAMONU TAŞKÖPRÜ 3 KÜTAHYA EMET 3
KASTAMONU ARAÇ 3 KÜTAHYA ALTINTAŞ 4
KASTAMONU DEVREKANİ 4 KÜTAHYA SİMAV 3
KASTAMONU MERKEZ 2 MALATYA YEŞİLYURT 3
KASTAMONU AZDAVAY 4 MALATYA PÜTÜRGE 4
KASTAMONU İNEBOLU 2 MALATYA HEKİMHAN 4
KASTAMONU CİDE 4 MALATYA BATTALGAZI 3
KASTAMONU KÜRE 4 MALATYA AKÇADAĞ 4
KAYSERİ KOCASINAN 1 MALATYA DARENDE 4
kayseri TOMARZA 4 MALATYA DOĞANŞEHİR 4
kayseri BÜNYAN 3 MALATYA ARAPGIR 4
kayseri DEVELİ 3 MANİSA GÖRDES 3
kayseri İNCESU 3 MANİSA SALİHLİ 2
kayseri YAHYALI 4 MANİSA TURGUTLU 2
kayseri PINARBAŞI 3 MANİSA demirci 3
kayseri MELIKGAZI 1 MANİSA KULA 3
kayseri YEŞİLHİSAR 4 MANİSA YUNUSEMRE 1
kayseri SARIOGLAN 4 MANİSA SELENDİ 4
kayseri SARIZ 4 MANİSA ŞEHZADELER 1
KIRIKKALE SULAKYURT 4 MANİSA SARIGÖL 3
KIRIKKALE MERKEZ 1 MANİSA AKHİSAR 2
KIRIKKALE DELİCE 4 MANİSA ALAŞEHİR 2
KIRIKKALE keskin 3 MANİSA KIRKAĞAÇ 3
KIRKLARELİ MERKEZ 2 MANİSA SARUHANLI 3
KIRKLARELİ BABAESKİ 2 MANİSA SOMA 2
KIRKLARELİ PINARHISAR 3 MARDİN ARTUKLU 3
KIRKLARELİ VİZE 3 MARDİN SAVUR 5
KIRKLARELİ DEMİRKÖY 4 MARDİN DARGEÇİT 5
KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ 4 MARDİN ÖMERLİ 5
KIRŞEHİR KAMAN 3 MARDİN DERİK 5
KIRŞEHİR MERKEZ 2 MARDİN KIZILTEPE 4
KIRŞEHİR MUCUR 3 MARDİN MİDYAT 3
KİLİS MERKEZ 2 MARDİN NUSAYBİN 4
KOCAELİ İZMİT 1 MARDİN MAZIDIĞI 5
KOCAELİ KÖRFEZ 2 MERSİN YENİŞEHİR 1
KOCAELİ GÖLCÜK 2 mersin AKDENİZ 1
KOCAELİ KANDIRA 3 mersin TOROSLAR 1
KOCAELİ BAŞISKELE 1 mersin TARSUS 2
KOCAELİ DARICA 1 mersin GÜLNAR 4
KOCAELİ ÇAYIROVA 1 mersin AYDINCIK 3
KOCAELİ KARAMÜRSEL mersin ERDEMLİ 2
KOCAELİ KARTEPE 1 mersin ANAMUR 3
KOCAELİ DILOVASI 1 mersin MEZITLI 1
KOCAELİ GEBZE 1 mersin MUT 3
KONYA MERAM 1 mersin SİLİFKE 2
KONYA SELÇUKLU 1 MUĞLA MENTEŞE 1
KONYA ÇUMRA 3 MUĞLA köyceğiz 2
KONYA KADINHANI 3 MUĞLA ortaca 3
KONYA SEYDİŞEHİR 3 MUĞLA FETHİYE 2
KONYA EREĞLİ 2 MUĞLA DATÇA 3
KONYA SARAYÖNÜ 3 MUĞLA MİLAS 2
KONYA HADIM 4 MUĞLA YATAĞAN 3
KONYA KARAPINAR 3 MUĞLA BODRUM 2
KONYA CİHANBEYLİ 3 MUĞLA MARMARİS 2
KONYA DOĞANHISAR 4 MUŞ MERKEZ 3
KONYA ILGIN 3 MUŞ BULANIK 5
KONYA KARATAY 1 MUŞ MALAZGİRT 3
KONYA BEYŞEHİR 3 MUŞ VARTO 5
KONYA AKŞEHİR 2 NEVŞEHİR AVANOS 3
KONYA BOZKIR 4 NEVŞEHİR MERKEZ 2
KONYA KULU 3 NEVŞEHİR KOZAKLI 4
KONYA YUNAK 4 NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ 2
KÜTAHYA TAVŞANLI 3 NEVŞEHİR GÜLŞEHIR 3

 

İL İLÇE BÖLGELER İL İLÇE BÖLGELER
NEVŞEHİR ÜRGÜP 3 SİVAS KANGAL 4
NEVŞEHİR DERİNKUYU 4 SİVAS YILDIZELİ 4
NİĞDE MERKEZ 2 SİVAS ZARA 4
NİĞDE ÇAMARDI 4 SİVAS DİVRİĞİ 3
NİĞDE BOR 3 SİVAS KOYULHİSAR 4
NİĞDE ULUKIŞLA 3 SİVAS GÜRÜN 3
NİĞDE çiftlik 4 SİVAS İMRANLI 4
ORDU ALTINORDU 2 SİVAS SUŞEHRİ 4
ORDU AKKUŞ 5 Ş. URFA VİRANŞEHİR 4
ORDU FATSA 2 Ş. URFA BİRECİK 3
ORDU GÖLKÖY 4 Ş. URFA HALILIYE 1
ORDU PERŞEMBE 3 Ş. URFA KARAKÖPRÜ 1
ORDU ÜNYE 2 Ş. URFA AKÇAKALE 4
ORDU KORGAN 5 Ş. URFA BOZOVA 4
ORDU KUMRU 4 Ş. URFA HALFETİ 5
ORDU AYBASTI 4 Ş. URFA HILVAN 5
ORDU MESUDİYE 4 Ş. URFA SİVEREK 3
ORDU GÜRGENTEPE 4 Ş. URFA SURUÇ 4
OSMANİYE MERKEZ 2 Ş. URFA CEYLANPINAR 4
OSMANİYE BAHÇE 4 Ş. URFA HARRAN 5
OSMANİYE DUZİÇI 3 Ş.URFA EYYÜBIYE 1
OSMANİYE kadirli 3 ŞIRNAK MERKEZ 3
RİZE MERKEZ 2 ŞIRNAK CİZRE 3
RİZE ÇAYELI 2 ŞIRNAK IDİL 5
RİZE KALKANDERE 4 ŞIRNAK SILOPI 4
RİZE PAZAR 3 ŞIRNAK BEYTÜŞŞEBAP 5
SAKARYA SAPANCA 2 ŞIRNAK ULUDERE 5
SAKARYA ARIFIYE 1 TEKİRDAĞ MALKARA 1
SAKARYA ERENLER 1 TEKİRDAĞ ÇORLU 2
SAKARYA GEYVE 2 TEKİRDAĞ MAR. EREĞLISI 3
SAKARYA KAYNARCA 3 TEKİRDAĞ MURATLI 3
SAKARYA HENDEK 2 TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY 2
SAKARYA ADAPAZARI 1 TEKİRDAĞ ŞARKÖY 3
SAKARYA AKYAZI 3 TEKİRDAĞ SARAY 3
SAKARYA PAMUKOVA 3 TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA 1
SAKARYA KOCAALI 4 TEKİRDAĞ HAYRABOLU 2
SAKARYA SERDIVAN 1 TOKAT ERBAA 3
SAKARYA FERIZLI 3 TOKAT ZİLE 3
SAKARYA KARASU 3 TOKAT TURHAL 3
SAMSUN BAFRA 2 TOKAT ALMUS 4
SAMSUN ILKADIM 1 TOKAT NİKSAR 3
SAMSUN ALAÇAM 3 TOKAT MERKEZ 2
SAMSUN ÇARŞAMBA 2 TOKAT ARTOVA 4
SAMSUN VEZİRKÖPRÜ 3 TOKAT REŞADİYE 4
SAMSUN ATAKUM 1 TRABZON OF 2
SAMSUN HAVZA 3 TRABZON TONYA 4
SAMSUN CANIK 1 TRABZON VAKFIKEBİR 2
SAMSUN TERME 2 TRABZON AKÇAABAT 2
SAMSUN KAVAK 4 TRABZON ARAKLI 3
SAMSUN LADİK 4 TRABZON SÜRMENE 2
SİİRT MERKEZ 3 TRABZON ORTAHISAR 1
SİİRT ERUH 5 TRABZON MAÇKA 4
SİİRT BAYKAN 5 TRABZON ÇAYKARA 4
SİİRT KURTALAN 4 TUNCELİ HOZAT 5
SİİRT ŞİRVAN 5 TUNCELİ MERKEZ 3
SİİRT PERVARİ 5 TUNCELİ OVACIK 5
SİNOP MERKEZ 2 TUNCELİ ÇEMIŞGEZEK 4
SİNOP AYANCIK 2 TUNCELİ MAZGIRT 5
SİNOP BOYABAT 3 TUNCELİ NAZIMIYE 5
SİNOP GERZE 2 TUNCELİ PERTEK 4
SİNOP DURAĞAN 3 TUNCELİ PÜLÜMÜR 5
SİNOP TÜRKELI 4 UŞAK SİVASLI 4
SİVAS MERKEZ 1 UŞAK EŞME 3
SİVAS GEMEREK 4 UŞAK MERKEZ 1
SİVAS ŞARKIŞLA 4 UŞAK BANAZ 3


 

İL İLÇE BÖLGELER
VAN TUŞBA 2
VAN GEVAŞ 4
VAN MURADİYE 5
VAN BAHÇESARAY 5
VAN GÜRPINAR 5
VAN İPEKYOLU 2
VAN BAŞKALE 5
VAN ÇATAK 5
VAN ERCİŞ 3
VAN ÖZALP 5
VAN SARAY 5
VAN ÇALDIRAN 5
YALOVA MERKEZ 1
YOZGAT MERKEZ 2
YOZGAT BOGAZLIYAN 3
YOZGAT ÇAYIRALAN 4
YOZGAT ÇEKEREK 4
YOZGAT ŞEFAATLİ 4
YOZGAT SORGUN 3
YOZGAT SARIKAYA 3
YOZGAT AKDAĞMADENİ 3
YOZGAT YERKÖY 3
ZONGULDAK MERKEZ 2
ZONGULDAK GÖKÇEBEY 4
ZONGULDAK KARADENİZEREĞLİ 2
ZONGULDAK ALAPLI 3
ZONGULDAK ÇAYCUMA 3
ZONGULDAK DEVREK 3


 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 17:40
YORUM EKLE