OGM Personeli Yangın Tazminatı ve Fazla Çalışma Ücreti

Orman Genel Müdürlüğü'nde görev yapan ve yangınlara müdahale eden personele yangın tazminatı ve fazla çalışma ücre

OGM Personeli Yangın Tazminatı ve Fazla Çalışma Ücreti

Orman Genel Müdürlüğü'nde görev yapan ve yangınlara müdahale eden personele yangın tazminatı ve fazla çalışma ücre

OGM Personeli Yangın Tazminatı ve Fazla Çalışma Ücreti

Orman Genel Müdürlüğü'nde görev yapan ve yangınlara müdahale eden personele yangın tazminatı ve fazla çalışma ücreti ödenmektedir.



Yangın Tazminatı


Yangın tazminatı, Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında bulunan personele ödenmektedir. Tazminatın ödenmesi için taşra teşkilatında görev yapmak tek başına yeterli değildir. Taşrada görev yapan personelden, orman yangınlarına müdahale esnasında kullanılan hava vasıtalarında yangın söndürme faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacıyla fiilen görev yapanlara bu tazminat ödenmektedir. Taşrada görev yapan diğer personele ise yangın tazminatı ödenmesi mümkün değildir.


OGM'nin taşra teşkilatında görev hava taşıt vasıtasıyla yangına fiilen müdahalede bulunan personel, 3160 sayılı yasaya göre ödeme alıyorsa yangın tazminatı alamaz.


Yangın tazminatı olarak kişiye ödenecek tutar her uçuş günü için 900 gösterge rakamının aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar kadardır.


Buna göre 2018 yılı Temmuz-Ağustos Dönemimde her bir uçuş günü için ödenecek yangın tazminatı brüt=106,15 TL (900*0,11794)'dir.


Yangın tazminatı olarak ödenecek tutar için üst sınırlama getirilmiştir. Bir personele yangın tazminatı olarak bir ayda yapılacak ödeme tutarı (5400) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemez. Yani bir ayda en fazla 6 kez yangın tazminatı alabilir.


Yangın tazminatı döner sermaye bütçesinden ödenir.

Yangında Görev Yapan Personelin Fazla Çalışma Ücreti


Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında görev yapan memur ve sözleşmeli personele Mayıs ayı başından Kasım ayı sonuna kadar fazla çalışma ücreti ödenmektedir. Memur ve sözleşmeli personelin fazla çalışma ücreti alabilmeleri için yangına fiilen müdahale etmesi ya da yangın nöbeti tutması gerekmektedir.


Orman Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatında çalışan ve yangın nöbeti tutan personele de fazla çalışma ücreti ödenmektedir. Ancak, bu şekilde ödeme yapılacak personel sayısı kırkı geçemez. Taşra teşkilatı için sayı sınırlaması bulunamamaktadır.


Fazla çalışma süresi ayda 80 saati geçemez. Bir saatlik fazla çalışma süresi mukabili ödenecek ücret yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin beş katıdır.


Fazla çalışma ücreti de döner sermayeden ödenir.

Bu yazının tüm hakları Mevzuatinyeri.com’a aittir. 5856 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Aktif link verilmek suretiyle paylaşılabilir.


Diğer güncel makalelerimizden haberdar olmak için Facebook Grubumuza üye Olabilirsiniz.


 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 00:45
YORUM EKLE