YÖK Başkanı da zam talebinde bulundu

YÖK Başkanı da zam talebinde bulundu

YÖK Başkanı da zam talebinde bulundu

YÖK Başkanı da zam talebinde bulundu

YÖK Başkanı da zam talebinde bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23.03.2020 tarihli basın toplantısında koronavirüs salgını ile mücadele ve gündeme ilişkin çeşitli konularda açıklamalar yapmıştı. Bakan Koca'nın açıklamalarında sağlık personeli için müjdeli bir haber yer aldı. Bakanın açıklamalarına göre, önümüzdeki 3 ay boyunca sağlık çalışanlarının tavan ücret matrahı yüzde yüz üzerinden hesaplanacaktı.

Alınacak ücret kişinin görev unvanına ve eğitim durumuna göre değişmektedir.  Lisans mezunu bir hemşirenin fiilen çalışması halinde alacağı ek ödeme tutarı 1.500-TL civarında olacaktır.

Sağlık Bakanı'nın açıklaması sonrasında üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personeli de bu haktan faydalanmak isteklerini çeşitli kanallarla duyuruldu.

Üniversitelerde görev yapan sağlık personelinin ek ödemelerinin de artırımlı ödenmesine dair talepleri YÖK Başkanı Prof. Dr Yekta Saraç tarafından da  dile getirildi. Yekta Saraç'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır.

"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarının "kadro ve özlük" haklarına yönelik iyileştirme talebimizi ilettik. Kendileri konuya olumlu yaklaştı.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Son günlerde sağlık çalışanları Yeni Koronavirüs hastalığı ile mücadelede büyük fedakarlık içerisinde çalışmak­tadır.

Sağlık Bakanlığı na bağlı hastanelerdeki sağlık çalışanlannın kadro ve özlük hakları durumlarının iyileştirilmesine yönelik yapılan açıklamalar memnuniyet vericidir.

Bununla birlikte, bu iyileştirmenin sağlık hizmeti sunumunda göz ardı edilemeyecek durumda olan “üniversite hastanelerinde” çalışan sağlık çalışanları için de geçerli olması, meseleye bütüncül bir şekilde yaklaşıldığını gösterecek ve üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu yükseltecektir.

Bu çerçevede Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve bu hastanelerde çalışanlar ile ilgili yapılan düzenlemelerin bir benzerinin üniversite hastaneleri ve çalışanları için de yapılması yönündeki taleplerimizi Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a ilettik.

Sayın Bakanımızın üniversite hastanelerimizin önemine vakıf olduğunu görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduk. Bu salgın sürecinde ‘önce insan ve sağlık" diyen Bakanımızın bu konuya olumlu yaklaşacağına olan güvenimizin tam olduğunu ifade ederiz."

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 17:39
YORUM EKLE