İşyerine sarhoş gelen, işyerinde alkol alan memura verilecek ceza

Kamu kurumlarında görev yapan memurların işyerinde alkollü içki içmesi veya işyerine alkollü sarhoş olarak gelmesi durumunda memura hangi disiplin cezası

İşyerine sarhoş gelen, işyerinde alkol alan memura verilecek ceza

Kamu kurumlarında görev yapan memurların işyerinde alkollü içki içmesi veya işyerine alkollü sarhoş olarak gelmesi durumunda memura hangi disiplin cezası verilir?

İşyerine sarhoş gelen,  işyerinde alkol alan memura verilecek ceza

İşyerine sarhoş gelen,  işyerinde alkol alan memura verilecek ceza 

657 sayılı kanuna tabi olarak görev yapan memurlara uygulanacak olan cezalar 657 sayılı devlet memurları kanununun 125. maddesinde açıklanmıştır.Buna göre memurların fiillerinin durumuna göre memurlara disiplin cezaları verilmektedir. Memurların işyerinde alkollü içki kullanmaları veya işyerine alkollü halde gelmeleri disiplin cezası gerektiren hallerdendir.Kanun maddesinde disiplin cezasını gerektiren durum göreve alkollü gelmek görev yerinde alkollü içki içmek olarak tanımlanmıştır. Bu suça karşılık memura 657 125 D/A ya göre kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmesi gerekmektedir.

D - Kademe ilerlemesinin durdurulması : Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:

a) Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek,

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 16:28
YORUM EKLE