İl düzeyinde denetim yapanların harcırahındaki gariplik!

İl düzeyinde denetim yapanların harcırahındaki gariplik!

İl düzeyinde denetim yapanların harcırahındaki gariplik!

İl düzeyinde denetim yapanların harcırahındaki gariplik!

İl düzeyinde denetim yapanların harcırahındaki gariplik!

2024 Yılı Bütçe Kanununun H Cetvelindeki Gariplik

2024 yılı Bitçe Kanunu uzun görüşmeler sonunda TBMM tarafından kabul edilerek 31.12.2023 tarih ve 32416 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Resmi Gazetenin Yurt İçinde Verilecek Gündelikler incelendiğinde; Ek göstergesi 8000 ve üzeri olanlar için 465 liraya (Bir önceki yıla göre yüzde 97 artış) ve yine Ek göstergesi 3600 ila 6400 arasında olanlar için 420 liraya (Bir önceki yıla göre yüzde 98 artış) yükseltildiği görülmektedir. Buraya kadar her şey normal görünmekle beraber, teknik olarak garip bir durumda dikkatimizi çekmektedir.

Bilinmektedir ki, il düzeyinde denetim yapan denetmenler Ek göstergesi 8000 ve üzeri olanlar için belirlenen gündeliklerin 0,9 katını gündelik olarak almaktadır. Bu oran uygulandığı zaman 418,50 TL’lik bir tutar ortaya çıkmaktadır. Ancak, H Cetveline göre 1’inci dereceye düşmüş olan bir denetmenin 3600 ek göstergeye sahip olması nedeniyle 420,00 TL tutarında yolluk alacak olması göz önüne alındığında, alması gereken normal yolluk tutarından daha düşük bir yolluk alacaktır.

Dolayısıyla, bundan önceki hiçbir cetvelde olmadığı şekilde bir denetmenin gündeliğinin normalde alması gereken gündeliğin altına düşmüş bulunduğunu yetkililerin dikkatine sunmak isteriz.

Ayrıca, denetmenlerin gündeliklerinin yanı sıra özlük haklarının da kamu personeli ücret skalasında ne kadar daha düşeceği de tarafımızca merak edilmektedir!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ay Yıldız
Ay Yıldız - 4 ay Önce

Bu yazı hislerimizi tercüman olmuş.Konunun eksiği var fazlası yok. Yazanın ellerine sağlık.

Denetim elemanı
Denetim elemanı - 4 ay Önce

Cetveli hazırlayanlar bir kez olsun ne yaptıklarına bakmış mıdır?

Ahmet
Ahmet - 4 ay Önce

Maliye Bakanlığı bunları görmüyor mu? Ellerinde denetmen kalmadı.

Emekli
Emekli - 4 ay Önce

Bu yazıya göre, bir denetmenle bir defterdarlık uzmanı birlikte göreve gitse uzman denetmenden daha çok harcırah alacak.

Muhasip
Muhasip @Emekli - 4 ay Önce

Daha da vahimi memurlara 3.600 ek gösterge verildiğinde olacak. Memur denetmenin yanında yeminli zabıt katibi vs gibi görevle denetmen birlikte incelemeye gitse memur denetmenden daha fazla harcırah alacak.

Hacı Abi
Hacı Abi - 4 ay Önce

Yaziyi yazan attığını on ikiden vurmuş.Helal olsun

Halis
Halis - 4 ay Önce

Gerçekten komik olmuş

Mızrağın Ucu
Mızrağın Ucu - 4 ay Önce

Arif olan anlar.Dört dörtlük olmuş yazı.

Uzman Ahmet
Uzman Ahmet - 4 ay Önce

Garip olmayan ne var ki ülkede!