Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünde Çalışan Geçici İşçilere Süre Uzatımı Vermedi

Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan geçici işçilerin çalışma sürelerinin 4 ay daha artırılması talebi Hazine ve

Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünde Çalışan Geçici İşçilere Süre Uzatımı Vermedi

Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan geçici işçilerin çalışma sürelerinin 4 ay daha artırılması talebi Hazine ve

Maliye Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünde Çalışan Geçici İşçilere Süre Uzatımı Vermedi

Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan geçici işçilerin çalışma sürelerinin 4 ay daha artırılması talebi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sadece giderleri döner sermaye bütçesinden karşılanan 4 bin işçinin çalışma süresinin 2 ay uzatılmasına vize verdi.


Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararı orman yangınıyla mücadele eden 6 bin işçiyi etkiliyor.


T.C.


HAZİNE ve MALİYE BAKANLIĞI


Bülçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (Mülga)


Sayı :

Konu : Geçici İşçi Süre Uzatımı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA


 (Orman Genel Müdürlüğü)


İlgi : a)Orman Genel Müdürlüğünün 21.12.2018 tarihli ve E.2739609 sayılı yazısı

b)Orman Genel Müdürlüğünün 02.01 2019 tarihli ve E.2806093 sayılı yazısı.

c) 08.02.2019 tarihli ve 626 sayılı yazımız.

İlgi (b)'de kayıtlı yazı ile. 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilen geçici işçilerin çalışma sürelerinin anılan Kanunun 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca uzatılması talep edilmektedir.


Bilindiği üzere. 5620 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında, ikinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamında vizelenen geçici ış pozisyonlarında çalışanların çalışma sürelerim, ilgili kurum veya kuruluşların talebi üzerine kurum, kuruluş, birim veya pozisyon itibarıyla dört aya kadar uzatmaya Bakanlığımız yetkili kılınmıştır.


Bu kapsamda ilgi (c)’de kayıtlı yazımız ekinde giderleri döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere vizelenen geçici işçi pozisyonlarında istihdam edilen geçici işçilerden (4000) adedinin 2019 yılı içerisindeki çalışma sürelerinin, toplamı 7 ay 29 günü geçmemek kaydıyla iki aya kadar uzatılması 5620 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca Bakanlığımızca uygun görülmüştür.


Bilgilerini arz ederim.                                                                                        '

Dr. Berat ALBAYRAK


Hazine ve Maliye Bakanı


 

TC.


ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


Personel Dairesi Başkanlığı


 

Konu: Geçici İşçi Vize İşlemleri                                                                                                                      25.06.2019

DAĞITIM YERLERİNE


Genel Müdürlüğümüze bağlı işyerlerinde 5 ay 29 gun vizeye tabi geçici işçi olarak çalışan personellerimizin vizeleri Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılarak Bölge Müdürlüklerine gönderilmiş ve akabinde bu işçilerimizin hizmetlerine olan ihtiyacımızdan dolayı 4 ay süre uzatımı için yine aynı bakanlığa talepte bulunulmuştur.

Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan cevabı yazıda döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere sadece (4000) adet işçimize 2 ay süre uzatımı uygun görülmüş. Özel bütçeden çalışan geçici işçiler için ise sure uzatımı talebimiz uygun görülmemiştir,


Bu nedenle vizelenen adam/gün sayıları aşılmamak kaydıyla ve döner sermaye bütçesinden maaş alan işçilerin 2019 yılı içinde eşit şekilde çalıştırılması amacıyla yapılan çalışma neticesinde döner sermaye bütçesinden vize edilen geçici işçilerimizin çalışma süreleri ikinci bir emre kadar 5 ay 29 güne ilave olarak 41 gün daha çalıştırılması Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür.


Ayrıca, şu aşamada özel bütçeden çalışan geçici işçilerin süre uzatımı yapılmaması nedeniyle bu işçilerin çalıştırılmasıyla ilgili mevzuat çerçevesinde hareket edilecektir.


Diğer taraftan vizeye tabi geçici işçilerimizin ilave 4 ay daha çalıştırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığına yeniden talepte bulunulmuştur.


Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim

e-imzalıdır


Mustafa ÖZKAYA


Genel Mudur V.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 15:06
YORUM EKLE