2019 Temmuz Zammı İle Memurun Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu?

2019 Temmuz Zammı İle Memurun Eş ve Çocuk Yardımı- 2019 Temmuz Aile Yardımı Tutarı-2019 Eş ve Çocuk Yardımı Tutarı

2019 Temmuz Zammı İle Memurun Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu?

2019 Temmuz Zammı İle Memurun Eş ve Çocuk Yardımı- 2019 Temmuz Aile Yardımı Tutarı-2019 Eş ve Çocuk Yardımı Tutarı

2019 Temmuz Zammı İle Memurun Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu?

2019 Temmuz Zammı İle Memurun ve Çocuk Yardımı Ne Kadar Oldu

2019 Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte memurlara 2019 Temmuz Maaşında yapılacak olan zam oranı belli oldu.Buna göre memurlar toplu sözleşmeden kaynaklanan %5 lik zam ile birlikte enflasyon farkından kaynaklanan %1,01 lik zam ile birlikte toplamda temmuz 2019 maaşlarında %6,01 lik oranda maaş zammı alacaklar.

Yapılacak olan zam ile birlikte memurlara eş ve çocukları nedeniyle ödenen aile yardım tutarlarında  artış yapılacak.

Memurlara çalışmayan eşleri için  2134 gösterge rakamıyla aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar üzerinden aile yardımı ödemesi yapılmaktadır. Çocuk yardımı ise her bir çocuk için 250 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı ile bulunan tutar kadar üzerinden hesaplanmaktadır. 72 aylık ve daha küçük olan çocuklar için ise 500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı ile bulunan tutar kadar aile yardım ödeneği ödenmektedir.

Ayrıca 2018 ve 2019 yılları için yapılan toplu sözleşmede en az %40 engelli çocuğu olan memurların aile yardım ödeneği %50 artırımlı olarak ödenmesi yönünde hüküm yer almaktadır.

Yapılan açıklamalar ışığında 2019 yılı  Temmuz-Aralık  döneminde memurların çalışmayan eş ve çocukları için alabilecekleri aile yardım tutarları aşağıda tabloda gösterilmiştir.

2019 Yılı Temmuz-Aralık Dönemi Memur Aile ve Çocuk Yardım Tutarları

 Gösterge  Ödenecek Tutar
Çalışmayan Eş İçin Aile Yardım  2134 295.47  TL
72 Aya Kadar Olan Çocuk Aile Yardımı  500  69,23 TL
72 Aydan Büyük Çocuk İçin Aile Yardımı 250 34,61 TL

Not:

-%40 özürlü raporu olan çocuklar için ilgili çocuk yardımları %50 artırımlı ödenecektir.

-Aile yardımı ödemeleri herhangi bir kesintiye tabi değildir.

Memura Ödenen Çocuk Yardımında Herhangi Bir Sayı Sınırlaması Var mı?


Memurlara ödenen çocuk yardımı tutarlarının ödenmesinde herhangi bir sayı sınırlaması yoktur.657 sayılı yasada belirlenen şartları taşıyan çocuklar için memurlara çocuk yardımı ödemesi yapılır.

Geçmişe Yönelik Aile Yardımı Ödemesi Yapılabilir mi?


Toplu Sözleşmede yapılan düzenleme ile memurlara geçmişe yönelik 3 aya kadar aile yardım ödeneği ödenmesi hakkı verilmiştir.Bu nedenle yapması gereken bildirimi zamanında yapmayan memur geç yapmış olduğu bildirim nedeniyle geçmişe yönelik 3 aya kadar aile yardım ödeneği alabilir.

İşsizlik ödeneği Alan Eş  İçin Devlet Memuruna Aile Yardımı Ödeneği Ödenir mi?

İşsizlik ödeneğinin 4447 sayılı Kanun hükümleri uyarınca geçici süreli yapılan bir ödeme unsuru olması ve mevzuatımızda aylık olarak tanımlanmaması sebebiyle Devlet memuru statüsünde çalışan personelin işsizlik
ödeneği alan eşi için, 657 sayılı Kanunun 202 nci maddesi ve Merkezî Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği hükmü uyarınca Aile yardımı bildirimi verilmesi halinde eşin durumunda meydana gelen değişikliği takip eden aybaşından itibaren aile yardımından faydalanması mümkündür.

Askerde Olan Çocuklar İçin Aile Yardımı Ödeneği Alınabilir mi?

657 sayılı Kanunun aile yardımı ödeneğini düzenleyen ilgili maddelerinde 25 yaşını doldurmayan çocukları askere giden memurlara aile yardımı ödeneği verilmesini engelleyen bir husus bulunmamaktadır. Ayrıca, bu konuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı’nın 17.04.2010 tarihli yazısı da aynı mahiyette olduğundan Devlet memurlarının 25 yaşını doldurmayan çocuklarından askerde olanlar için aile yardımı ödeneği verilecektir.

Evlenen Çocuk Çalışmıyorsa Memur Aile Yardımı Alabilir mi?

 “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun  Aile yardımı ödeneği hakkını kaybetme ile ilgili 205’inci maddesinde, “Memur, eş için ödenen aile yardımı ödeneği hakkını eşinden boşanma veya eşinin ölümü, çocuk için ödenen yardım ödeneği hakkım da çocuğun ölümü veya 206’ncı maddedeki hallerin vukuunu takip eden ay başından itibaren kaybeder. hükmü yer almaktadır.
Devlet Memurları kanununun Çocuk için aile yardımı ödeneği verilmeyecek haller başlıklı 206. maddesinde ise çocuklar için alınan aile yardımının hangi hallerde kesileceği hüküm altına alınmıştır.206 maddesinin 1 nolu fıkrasında ” evlenen çocuklar”  için aile yardımı ödenmeyeceği belirlenmiştir.

Kanun maddesinden de anlaşılacağı üzere  evlenen çocuk için aile yardımının kesilmesi direkt hüküm altına alınmış olup evlenen çocuğun çalışmıyor olması,memur ile birlikte oturması veya okuyor olması gibi her hangi bir durum öngörülmeden aile yardımının kesilmesi hüküm altına alınmıştır.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 21:06
YORUM EKLE